0

150 handTegenwoordig zijn er zoveel medicijnen op de markt dat er voor elk pijntje wel een pil bestaat, maar wist je dat je ook heel goed gezondheid trucjes kan aanleren? Leuk om uit te proberen, zodat je de tabletjes (mochten die niet voorgeschreven zijn door de dokter) even in je kast kunt laten staan.

Denk bijvoorbeeld aan drukpunten die je migraine of hoofdpijn kunnen verminderen, of trucjes waarmee je jouw misselijkheid onder controle kunt krijgen. Deze trucjes zijn heel simpel om uit te voeren en kun je gewoon op je werk en thuis doen. Wij hebben een een paar manieren voor je op een rijtje gezet waar je zelf mee uit de voeten kan.

1. Geheugen
Heb jij morgen een hele belangrijke presentatie en ben je hartstikke bang dat je wat gaat vergeten? Do not fear, want volgens een biologisch onderzoeker kun je het beste je speech nog doornemen voordat je in slaap valt. Alles wat je goed leest voor het slapen gaan, maakt de kans groter dat je hersenen de informatie coderen als lange-termijn geheugen.

2. Kalmeer jezelf
Last van stress of ten lichtelijke paniekaanval? Schenk een glas koud water voor jezelf in of spetter koud water in je gezicht. Het koudere temperatuur van het water zorg ervoor dat je je adem inhoudt waardoor je lichaam denkt dat je het water in duikt. Dit reflex zorgt ervoor dat je zuurstof en ademhaling efficiënter wordt. Door het diep in en uit te ademen, kun je jezelf kalmeren.

3. Tips voor tegen een migraine aanval 
De volgende keer dat je aanvoelt dat migraine of hoofdpijn op komt zetten, kun je door middel van een trucje de pijn verminderen. Laat een aspirientje voor de verandering staan en probeer het volgende uit: gebruik je duim en wijsvinger en knijp tussen je andere duim en wijsvinger in. Zorg dat je duim op de rug van je hand ligt en je wijsvinger eronder. Druk twee minuten lang, en herhaal dit een aantal keer. Je hoofdpijn en migraine kun je hiermee verzachten in slechts vier minuten. Dit drukpunt is afkomstig van shiatsu.

4. Tips voor tegen een kriebelende keel
Je kan het je vast misschien nog herinneren dat je vroeger helemaal aan het schateren was als je de ‘kieteldood’ kreeg. Nu je wat ouder bent kun je nog steeds hier wat van leren want het is namelijk ook een trucje om de kriebel in je keel te stoppen. Nu kun je in plaats van het kietelen van je oksels nu achter je oor kietelen, want dit zou dus helpen tegen een kriebelende keel. Onderzoeker Scott Schaffer zegt hier het volgende over; “When the nerves in the ear are stimulated, it creates a reflex in the throat that can cause a muscle spasm”. Dit spasme verlicht dus de kriebel, omdat het met elkaar in verbinding staat. Je kan het altijd proberen.

5. Last van duizeligheid? 
Voel je jezelf duizelig? Leg je handen op iets wat stabiel is, want dit verwart de hersenen. De hersenen krijgen hierdoor als het ware een ‘second opinion‘ waardoor je meer in balans bent.

6. Slecht zicht
Slecht zicht heeft nauwelijks wat te maken met genetisch aanleg volgens optometrist Anne Barber. “It’s usually caused by near-point stress,” aldus Barber. Dit houdt in dat je ogen achteruit kunnen gaan doordat je bijvoorbeeld heel lang naar je computerscherm zit te turen. Je kunt proberen om na elk uur van de dag om je ogen te sluiten, je lichaam te ontspannen en diep adem te halen. Na een paar seconden adem je uit en laat je jouw spieren weer los en dit geldt ook voor je oogspieren. Het is dus belangrijk je oogspieren te ontspannen, om de zoveel tijd.

  • 732f2292052ab26422b5291b2a044e98

(Beeld: www.pinterest.com)

(Tekst: Jessica Besselsen )

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties