0

HAIR TIPS The Chair lost jouw zomerse haarprobleem opElke zaterdag kun je op I Love Fashion News een filmpje van inspiratieplatform The Chair zien. Hier wordt telkens getoond hoe je in een handomdraai een mooie coupe en een bijpassende make-up kunt creëren.

Dit keer geen filmpje, maar antwoorden op jullie brandende vragen over haarproblemen! Wij legden een vijftal die jullie instuurden voor aan Jeffrey Jansen van The Chair zodat jullie voortaan met een knap kapsel ten tonele kunnen verschijnen.

The Chair zocht een aantal producten uit die kunnen helpen het probleem op te lossen. Bekijk deze hier! Ook krijgen ILFN lezeressen met de code ‘ILFN01′ 25 procent korting op de producten in de webshop van The Chair! De code is geldig tot 30 juni dus wees er snel bij.

Werkt citroensap echt bij het verkrijgen van blonder haar?
Ja dat klopt, de combinatie van citroenzuur en zuurstof en uv-stralen zorgen ervoor dat je haar bleker word. Let er wel op dat het werkt op natuurlijk haar (blond en lichtbruin) en dat je heel wat uurtjes in de zon moet doorbrengen om het écht goed te bleken. Het zuur van de citroen breekt de kleurpigmenten af in je haar waardoor het lichter word, de kans op uitdroging is hierdoor ook veel groter. Wij van The Chair zijn hier geen voorstander van, het werkt namelijk door en droogt je haar enorm uit.

Hoe kun je voorkomen dat je hoofdhuid verbrand? Ik wil liever geen hoedjes of zoiets dragen.
Een simpele en praktische manier is om uit de zon te blijven of niet te lang in de zon te zijn. Je hoofdhuid kan verbranden door bijvoorbeeld verkeerd product gebruik waardoor er een chemische reactie kan ontstaan. De beste oplossing is uit de zon blijven op het heetste moment van de dag.

Hoe kun je het beste een beach look kapsel zelf creëren?
Een snelle manier is om een Sea Salt Spray te gebruiken en te sprayen over handdoek droog haar, je haar in een knot draaien, op laten drogen of met de föhn aan drogen. Schud daarna je haar los en je hebt een natural beachspray wave texture. Hetzelfde proces kun je ook met een mousse doen of wax.

Mijn haren zijn altijd zo droog en dof als ik gezwommen heb. Hoe krijg ik ze snel weer in ‘normale staat’?
Zorg er voor dat voordat je het water in gaat je een beschermend product in je haar smeert. Je kunt dit doen met een leave-in conditioner. Na het zwemmen behandel je het met een verzorgend masker. Dit zorgt voor hydratatie en gaat dofheid tegen.

De zomer staat voor de deur maar ik wil mijn haar gaan kleuren voor de eerste keer. Is dit wel verstandig om te doen vanwege verkleuring door de zon en dergelijke?
Belangrijk om te weten is dat de kapper waar je naartoe gaat, je haar serieus bekijkt en uiteindelijk behandelt. Hier kom je achter door er een paar te bellen en je vraag te stellen. Je komt er gauw achter welke kapper serieus is om je haar naar een mooi en gezond eindresultaat te begeleiden.

jeffrey jansen the chair

Jeffrey Jansen van The Chair

(Beeld: Bruno Press)

www.the-chair.nl

(Beeld: Bruno Press)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties