0

HAIR TIPS The Chair lost jouw haarprobleem opElke zaterdag kun je op I Love Fashion News een filmpje van inspiratieplatform The Chair zien. Hier wordt telkens getoond hoe je in een handomdraai een mooie coupe en een bijpassende make-up kunt creëren.

Dit keer geen filmpje, maar antwoorden op jullie brandende vragen over haarproblemen! Wij legden een vijftal die jullie instuurden voor aan Jeffrey Jansen van The Chair zodat jullie voortaan met een knap kapsel ten tonele kunnen verschijnen.

Ik heb heel fijn en weinig haar. Hierdoor is een kort kapsel al snel mannelijk en lang haar word sluik en zonder volume. Laagjes knippen werkt een beetje maar helaas vooral bovenop mijn hoofd en niet onderaan, waardoor dit er weer heel dun en fijn uit ziet. Wat zou ik nog meer kunnen doen (behalve goede shampoo of extentions) om volume te creëren?
De juiste shampoo en conditioner versterken de stylingproducten die je gaat gebruiken daarna en zorgen voor houdbaarheid. In jou geval zijn producten die het haar ‘ body’ geven ideaal, gebruik dit op handdoekdroog haar en blaas het haar droog met een fohn. ‘Shu Uemura Volumemaker’ is een handig en praktisch volumemakend product wat grip geeft aan fijn haar en voor volume zorgt. Vanaf 2 april zal de webshop gelanceerd worden en is dit product bij ‘The Chair’ verkrijgbaar.

Ik heb behoorlijk veel krullen en vind een visgraatvlecht echt heel leuk. Als ik het probeer begint het altijd heel erg te pluisen, maakt niet uit hoeveel cremetjes er ook in doe. Moet je per sé stijl haar hebben hiervoor?
Krullend haar is altijd rebels en springerig van nature, om het haar te temmen kun je het haar wassen en verzorgen met ‘Shu Uemura Shusu Sleek’. Dit zorgt ervoor dat je haar rustiger word en gladder, dus niet stijl. Het is een goede ondergrond en versterkt de werking van een stylingsproduct. Verdeel ‘ Essence Absolue Leave-in-cream’ van ‘Shu Uemura’ door het haar en droog het haar met een diffuser. Maak daarna pas je vlecht. Hoe beter het haar wordt voorbereid hoe mooier de styling.

Mijn haar is lang, een beetje krullend en heel zwaar dus het hangt aan het einde van de dag zo. In laagjes knippen heb ik al meerdere keren geprobeerd maar dan gaan juist mijn krullen weg. Het krult namelijk vooral in de punten. Wat kan ik eraan doen dat het niet zo zwaar is en lekker veel volume houd heel de dag?
Een kapsel bestaat uit meerdere lagen. De zwaarte in het haar kan door je kapper met de juiste techniek verminderd worden, hierdoor ontstaat er luchtigheid en volume. Afhankelijk van jouw persoonlijke smaak en wensen kan er daarna een passend kapsel gemaakt worden. Belangrijk is dat de lagen op de juiste plekken zitten.

Ik heb heel droog haar en vooral last van de baby (korte) haartjes aan de voorkant (begin van mijn haargrens), dit is stug/kroezend en lelijk. Als ik het föhn heb ik het idee dat het alleen maar slechter is voor je haar. Ik gebruik al eens in de week een masker. Wat kan ik hier nog meer aan doen?
Om je haar maximaal te hydrateren was je het haar met Shu Uemura Moisture Velvet. De hoge dosis aan werkingstoffen bijvoorbeeld ‘camellia olie’ zorgen ervoor dat het haar meteen krijgt waar het recht op het heeft. Droog haar heeft tekort aan vitamine en vocht, hoe beter het haar gehydrateerd is, hoe mooiere de glans en structuur. Om je haar daarna te stylen gebruik ‘Shu Uemura Satin Design’ Dit is een ultra lichte melk-achtige creme om haar dat onrustig of kroesig is te polijsten wanneer je het haar gaat fohnen. Vanaf 3 April is dit product verkijgbaar in onze webshop.

Mijn haar is iets over mijn schouders en ik heb heel erg last van gespleten haarpunten. Vaak doe ik een haarmasker in en arganolie in mijn haar, de gespleten punten laat ik ook meteen eraf knippen door de kapper. Ik wil alleen ook mijn haar heel graag laten groeien, dat lukt op deze manier niet goed. Heb je tips om hoe ik me haar zo gezond mogelijk kan houden dat het sneller groeit? En hoe ik gespleten haarpunten kan vermijden?
Je haar groeit natuurlijk niet zo snel als dat je zou willen, maar je haargroei kun je stimuleren doormiddel van je voeding en veel water drinken. Op internet kun je genoeg tips vinden over voeding voor je haar. Gespleten punten kunnen veroorzaakt worden door slijtage bijvoorbeeld haar dat in je jas zit opgefrommeld of als je erop ligt tijdens het slapen. Een alternatief is om het haar te borstelen met Shu Uemura Paddle Brush. Dit is een borstel wat het haar ontwart, polijst en de oppervlakte reinigt. Doe dit in combinatie met een serum, op deze manier maak je de punten van je haar gladder en dichter. Vanaf 2 april is dit product verkrijgbaar in onze webshop.

Hoe kan ik mijn haar het beste lang laten groeien? Ik heb namelijk erg fijn haar waardoor de punten snel splijten.  Ik doe na iedere wasbeurt Marokaanse olie in de punten en bescherm mijn haar met een product voor de föhn. Ook doe ik (sinds kort) een keer per week een haarmasker. Is dit een typisch geval van hopeloos of is er nog ergens hoop?
Het merk Kerastase heeft een voeding supplement die je elke dag kunt innemen tijdens je hoofd maaltijd. Dit product vult het tekort aan vitamine en bevordert de haardichtheid en heeft een vollermakend effect op het haar. Kerastase Nutrients Densi Recharge is vanaf 2 april verkrijgbaar in onze webshop.

jeffrey jansen the chair

Jeffrey Jansen van The Chair

www.the-chair.nl

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties