0

Curry kun je op heel veel verschillende manieren en met heel veel verschillende ingrediënten maken. In het begin hield ik me vast aan één recept, bang om iets fout te doen en met een pan mislukte curry te zitten. Maar inmiddels ben ik een curry meester geworden! Variëren is key, probeer eens nieuwe groenten, voeg quinoa toe of juist andere peulvruchten. Geloof me, de basis van dit recept is heerlijk, de smaak van de curry is super dus je kunt je uitleven! Mislukken zal het nooit!  

Ingredienten 
2 eetlepels kokosolie
2 grote rode uien (ander soort ui kan natuurlijk ook)
4 teentjes verse knoflook
4 grote tomaten
1 blik kikkererwten van 400 gram
2 grote handen spinazie
200 gram pompoen (ik gebruikte een fles pompoen)
1,5 eetlepel kurkuma poeder
1 grote eetlepel curry pasta
1 klein kopje bouillon
100 gram groene erwten
400 ml (1 blikje kokosmelk)

Bereiding
Verwarm je oven voor op 200 graden. Maak de pompoen schoon en snij deze in kleine stukken. Strooi hier wat kaneel overheen en leg de pompoen op de bakplaat. Schuif deze in de oven en bak de pompoen in 20 minuten zacht.

Snij de twee grote uien en de verse knoflook in kleine stukjes. Verwarm vervolgens de kokosolie in een grote pan.

Wanneer deze is gesmolten doe je de uien in de pan en bak je deze vijf minuutjes tot ze doorzichtig zijn geworden van kleur. Doe hier de knoflook bij en bak nog twee minuten langer.

Strooi de kurkuma over de ui en knoflook en schep de curry pasta erbij. Roer dit allemaal goed door. Gemengd? Mooi dan is het tijd voor de bouillon.

Giet de bouillon in de pan en laat deze op laag vuur tien minuten staan. Snij ondertussen de tomaten in kleine stukjes. Doe deze samen met de kokosmelk, groene erwten en de pompoen in de pan.

Laat de curry op middelhoog vuur nog 10 minuutjes zachtjes pruttelen. Roer de verse spinazie erdoor en enjoy!

Tekst: Sanne van Rooij

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties