0

Pannenkoeken zijn favoriet van ons kleine meisje, ze eet ze het liefste zo van de stapel af. De foto hierboven is precies de stapel pannenkoeken die ik, nadat ik de foto had gemaakt, voor haar neerzette. Ze eet er dan zo vijf achter elkaar op en neemt een hapje van de overige pannenkoeken (ze zijn vrij klein).

"De enige zoetstof die wordt gebruikt is een rijpe banaan"

Ik ben blij dat ik niet bang hoef te zijn dat ze teveel suikers, e-nummers of koemelk binnenkrijgt want deze pannenkoeken zijn vegan én suikervrij. De enige zoetstof die wordt gebruikt is een rijpe banaan. Dus ben je, net als ik, mama en opzoek naar een lekkere snack voor je kinderen óf wil je gewoon jezelf eens verwennen? Doe jezelf dan een plezier en probeer dan snel dit fijne recept voor échte healthy pannenkoeken!

Wil je nog meer lekkere pannenkoeken proberen? Vind andere favorieten op mijn website

Ingrediënten

  • 2 rijpe bananen
  • 250 ml plantaardige melk
  • 270 gram glutenvrij havermeel
  • 2x flax egg (2 eetlepels gebroken lijnzaad gemengd met 4 eetlepels water)
  • 1 snuf kaneel

Bereiding
Begin met het maken van je flax eggs, dit doe je heel simpel door het gebroken lijnzaad te mengen met het water. Zet dit vervolgens 5 minuten even aan de kant zodat het lijnzaad het water op kan nemen. Prak in de tussentijd de bananen tot je geen klonten meer hebt en voeg hier de plantaardige melk bij, roer dit goed door en schep vervolgens lepel voor lepel het meel erbij (amandelmeel of boekweit meel is ook erg lekker!). Meng dit goed door elkaar tot je een glad beslag hebt. Voeg vervolgens de flax egg erbij en meng deze goed door het pannenkoekenbeslag. Maak de pannenkoeken vervolgens zoals je elke andere pannenkoek hebt gemaakt en serveer met een beetje dadelsiroop en kokosbloesemsuiker. Ben je creatief dan kan je in het beslag natuurlijk wat bessen doen of cacaopoeder voor lekkere chocoladepannenkoeken!

Tekst: Sanne van Rooij

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties