0

Begin jij elke dag met een gezond ontbijtje, maar lukt het maar niet om die laatste paar kilo’s af te vallen? Dan is dit een leuk artikel voor jou! Er zijn namelijk drie 'ontbijtfouten' die veel mensen onbewust elke dag maken en die zelfs kunnen leiden tot gewichtstoename. Huh? Really? Really! Ik heb ze (helaas) allemaal gemaakt en daarom deel ik ze vandaag graag met jou.

"Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag – zeker voor een echte health freak met bikini body goals"

We weten het allemaal: het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag – zeker voor een echte health freak met bikini body goals. Als jouw ontbijtje goed is samengesteld, kan dit key zijn voor het realiseren van een high speed metabolisme en van fat burning, first thing in the morning! Zonde dus als je hier een paar steekjes laat vallen.

1. Te weinig eiwitten in je ontbijt
Het voeden van je lichaam met de juiste hoeveelheid pure eiwitten in de ochtend draagt bij aan een betere productie van neurotransmitters. Deze neurotransmitters zenden een 'signaal' naar lichaamsfuncties en bepalen hoe jij je (emotioneel) voelt. Het zorgt voor een goed geheugen, waakzaamheid en focus. We weten allemaal dat afvallen makkelijker gaat als je emotioneel in balans bent. Daarnaast is het wetenschappelijk bewezen dat een eiwitrijke maaltijd je buikje een voldaan gevoel geeft en cravings later op de dag tegen gaat.

2. Je denkt dat je voldoende eiwitten eet in je ontbijt
Nu denk jij misschien: 'maar ik eet voldoende eiwitten'. Ik zie het vaak genoeg voorbij komen dat meiden denken voldoende eiwitten binnen te krijgen in de ochtend, maar dit is eigenlijk helemaal niet het geval. De volgende ontbijtjes zijn populair en komen vaak voorbij, eet jij deze ook?
- Bakje yoghurt met muesli en fruit
- Brood met pindakaas, kaas of ander beleg
- Een smoothie met fruit en superfoods

[image 2]


Deze maaltijden bevatten inderdaad wat eiwitten, maar de totale hoeveelheid wordt vaak verkeerd ingeschat. Daarnaast is de kwaliteit van deze eiwitten meestal erg laag en kan je beter voor een andere bron van eiwitten kiezen.

3. Oops.. geen tijd voor ontbijt!
Geen ontbijt in de ochtend is funest voor je metabolisme en zorgt er geheid voor dat jij gedurende de rest van de dag te veel eet – in vergelijking tot mensen die wel de dag starten met een ontbijtje. In mijn eerste punt gaf ik al aan dat geen ontbijt zal leiden tot cravings en dit wil je natuurlijk NIET als je bezig bent met het realiseren van je nieuwe killer body. Een kleine snack zorgt er zomaar voor dat je per-ongeluk-en-heel-makkelijk even 500 calorieën extra consumeert.

3x ontbijt tips by Foodie-ness 
- Een havermout ontbijtje met en stuk fruit (banaantje voor een extra energy boost!) en een handvol noten.
- Een eiwittenshake met havermout, fruit, en zaden.
- Een bruine boterham met een omelet (roerei, gekookt ei, you name it!) en veggies.

[image 1]
Een bruine boterham met groentenomelet!


Deze drie ontbijtjes zorgen voor de juiste hoeveelheid en balans in eiwitten, koolhydraten en vetten. Daarnaast heeft je buikje een vol gevoel, je lichaam alle energie en focus om te shinen en voorkom je cravings later op de dag! Voila!

"Tip: Prep it! Zorg dat je de boodschappen in huis hebt gehaald en zet alles de avond van te voren klaar"

Een laatste tip! Wat moet je nou doen als je geen ochtendmens bent, je altijd verslaapt of het lastig vindt om een maaltijd te eten in de ochtend? Prep it! Zorg dat je de boodschappen in huis hebt gehaald en zet alles de avond van te voren klaar. Je kunt natuurlijk ook even vijf minuutjes eerder dromenland verlaten... 


Liefs,

Carolina

Tekst: Carolina van Dorenmalen

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties