0

Ik heb mezelf een tas cadeau gedaan. En niet zomaar één, maar dé tas waar ik al maanden naar kijk en waarvan ik fantaseer over hoe hij me zal staan. Nu lijkt dat misschien op het eerste gezicht niet bijzonder, maar mij is dat een unicum. Ik ben namelijk meer van het geven. Sowieso is het met drie kinderen lastig om überhaupt nog aan jezelf toe te komen, laat staan iets voor jezelf te kopen (op een aantal praktische zaken zoals nieuwe BH’s en ondergoed na).

"Sowieso is het met drie kinderen lastig om überhaupt nog aan jezelf toe te komen, laat staan iets voor jezelf te kopen (op een aantal praktische zaken zoals nieuwe BH’s en ondergoed na)"

Maar ik vind het dus voornamelijk leuk om iets cadeau te geven. En voordat er allerlei misverstanden ontstaan: die cadeautjes zijn dus niet per se heel duur. Het kan een mooi koekblik zijn, gevuld met de allerlekkerste koekjes, voetbalplaatjes voor mijn zoontje of Frozenstickers voor mijn jongste dochter. 'Als jij blij bent, ben ik blij', dat principe.

Maar zo makkelijk als het is om te geven, vind ik het dus heel moeilijk om te nemen. In dit geval betekent dat mezelf een cadeau geven, en al helemaal een absurd duur cadeau. Zo droom ik namelijk al jaren van een designertas, maar ik durf gewoon niet zo veel geld uit te geven. Daar word ik dus extreem zenuwachtig van. Alleen kijk ik ondertussen wel elke week in de (online) etalage naar ‘mijn tas’.

"Maar op eerste kerstdag heb ik het dus gewoon gedaan. Ik heb op ‘place order’ gedrukt. Ik heb mezelf een tas cadeau gedaan"

Tot nu toe heb ik altijd excuses gevonden om hem niet te kopen, maar op eerste kerstdag heb ik het dus gewoon gedaan. Ik heb op ‘place order’ gedrukt. Ik heb mezelf een tas cadeau gedaan. Geven blijft leuker dan nemen, maar soms moet je ook gewoon even nemen. Als beloning voor het harde werken, voor alle broodtrommels die ik elke ochtend maak voor mijn kinderen, maar gewoon ook omdat ik er heel blij van word.

Het is leuk en doodeng tegelijk, maar nu ga ik gewoon weer ouderwets geven.

Tekst: Maaike Dorsteen

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties