0

Mijn naam is Carolina en ik ben de blogger van Foodie-ness. Het is mij gelukt om 13kg af te vallen, mijn vetpercentage te verlagen naar 15% en zowel mijn lichaam als geest een gezondheidsboost te geven. Ze noemen het een happy & healthy lifestyle. Ben jij benieuwd naar het verhaal achter mijn transformatie naar Carolina 2.0? Daar komt ’ie!

Daar waar ik vroeger op de basisschool nog een “lange lat” werd genoemd, sloeg dat op de middelbare school als snel om naar een “propje”. Ken je dat gevoel dat andere alles maar lijken te kunnen eten, maar jij komt al een kilo aan als je ernaar kijkt? I feel your pain! Tijdens mijn middelbare school tijd zat ik op het Atheneum en daar waar mijn vriendinnen allemaal op de HAVO zaten, bracht ik mijn tussenuren door met de boys uit mijn klas.. en ja hoor, in de McDonalds.

"Als zij ontbijten in de McDonalds, kan ik
toch ook een euroknallertje bestellen?"

Met heel veel plezier heb ik overal gezellig meegegeten en geen toetje laten staan, tot het moment daar was: streetdancen op wedstrijdniveau. Samen met ons team hebben we door het land getourd om wedstrijden te dansen.. in een blote buik. Ik ook? Nee, ik niet! De Spice girls topjes waren niet voor mij weggelegd. Vanaf dit moment ging de bekende “knop” om en ben ik eigenlijk alleen gestopt met de wekelijkse bezoekjes aan McDonalds, de Kinder Bueno’s op het treinstation en de ijsjes (met slagroom) voor het slapen gaan. Oh en! Ik heb mijn hydratatie enkel nog uit water gehaald. Hoppa: de eerste 7 kilo vlogen eraf.

Zo goed had ik mij eigenlijk nog nooit gevoeld en de lieve complimenten op mijn gewichtsverlies hebben de glow op mijn gezicht terug gebracht. Nu vraag je je vast af wanneer ik de overige 6 kilo ben verloren? Dit is vrij recent gebeurd en de aanleiding geweest om Foodie-ness te starten. Na het beëindigen van mijn relatie van ruim 6 jaar besloot ik om samen met mijn (eveneens net vrijgezelle) huisgenootje en tevens beste vriendin, onszelf op te lappen en klaar te stomen om na jaren weer vrij op de markt te zijn.

We zijn gestart met een personal trainer, want we hadden geen idee, geen kennis en geen plan. Alleen één doel: afvallen. Elke week ging ik weer met tegenzin naar de training en kostte het me bloed, zweet en tranen om een uur uit te zingen. Toen kwamen de resultaten en dat is waar mijn liefde voor gezonde voeding en sporten is ontstaan.

"Elke week ging ik weer met tegenzin naar de training en kostte het me bloed, zweet en tranen."

Ik bleef mijn doelen realiseren en bijstellen, en heb er een studie van gemaakt om te begrijpen hoe “het” werkt en hoe ik beter kon worden. Deze kennis deel ik sinds december 2014 op mijn eigen blog, www.foodie-ness.com. Ik heb alles geprobeerd om in shape te komen en mij gezond, fit en gelukkig te voelen. Graag deel ik mijn kennis, ervaringen en tips en tricks met vrouwen over de hele wereld om een ieder te helpen zijn of haar doelen ook te bereiken! Want: happiness comes from within!

Ben jij op zoek naar motivatie, inspiratie, support of hulp van een meid die jou écht begrijpt? Help is here, want hier op Annicvw.com kun jij elke maand volgen hoe ik een gezond leven combineer met een fulltime baan als project manager, een studie, een fulltime blog, 5-6 keer per week sporten, een huishouden en een (iet-wat-minder) sociaal leven!

Tot snel!

Tekst: Carolina van Dorenmalen

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties