0

Vind jij het ook zo heerlijk om af en toe naar het tuincentrum te gaan en je huis op te vrolijken met nieuwe potjes en plantjes? Helaas slaat bij mij vaak al vrij snel het noodlot toe: het nieuwe plantje wordt van mijn huis helemaal niet zo vrolijk. Hoe kan dat toch?

Een cactus of een vetplant hebben het imago om onverwoestbaar te zijn en zijn helemaal hot. Helaas: ook deze modeplantjes hebben zon en water nodig. Anders staat ze een langzame dood te wachten. Dat klinkt toch zielig? Vergeet ze dus niet, ook al denk je dat het woestijnplanten zijn.

Die verhuizing kan ze ook al zwaar vallen. Bewaar ze daarom nog even in hun oude, vertrouwde potje voordat je ze overzet naar een mooie nieuwe pot. Zeker voor een paar weken. En als ze hard groeien, zet ze dan over naar een grotere pot.

Te weinig, maar ook teveel water kan killing zijn. Houd daarom een schema aan, bijvoorbeeld om de zaterdag of zondag. En check tussendoor de aarde of het nog vochtig genoeg is.

Tot slot: gooi niet meteen de handdoek in de ring als er wat blaadjes uitvallen. Vraag je af waar het door komt en verzorg meteen!

Bij mij is het vaak een kwestie van vergeten als ik eerlijk ben. Probeer je huis er niet alleen leuk uit te laten zien met de komst van je groene vrindjes, maar ga ermee om als een levend ding. Ze hebben je (mijn) aandacht nodig!

Tekst en beeld: Denise Snel

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties