0

150Technologie én fashion gaan al geruime tijd heel goed samen. Laatst lanceerde Ralph Lauren een tas waarmee je jouw telefoon op kon laden én nu zijn wetenschappers in Australië ook alweer bezig om iets nieuws op de markt te gaan zetten.

Één klein team onderzoekers is namelijk bezig met een hele slimme beha. Een beha die zich aanpast aan de gebruiker; zodra je gaat sporten zal de beha strakker aangetrokken worden. De sensoren die erin verwerkt zijn geven meteen een seintje door én kunnen precies opmeten waar je extra support nodig hebt. Het kledingstuk wordt trouwens ook zo ontworpen dat het rugpijn en zenuwpijn kan voorkomen, want de vezels in de beha kunnen zich dankzij de sensoren ook aanspannen. Dit klinkt bijna alsof de beha met je mee ademt én meedenkt. Slim!

De ontwerpers zijn nu al ruim vijftien(!) jaar bezig met de ontwikkeling en tegenwoordig kunnen ze ook nieuwe materialen én 3d printen uitproberen voor de prototypes. Wanneer de beha op de markt gelanceerd zal worden is vooralsnog onbekend, want de wetenschappers willen er ook zeker van zijn dat het behaatje er modieus uitgaat zien.

Bekijk het prototype hieronder.

  • BRAs

(Beeld: www.pinterest.com )

(Tekst: Jessica Besselsen )

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties