0

KC 150In het Guinness Book Of Records staan aardig wat vreemde records, waar je totaal niet van snapt dat mensen dat zouden doen. Natuurlijk zijn er ook aardig wat records te breken op het gebied van mode en ontwerper Kenneth Cole gaat deze uitdaging aan.

Hij heeft namelijk ‘hopelijk’ de grootste schoen ter wereld ontworpen en dit is een exacte replica van zijn Otto Bootie die gebruikt werd voor Coles zijn campagnefoto’s. De gigantische hak is ruim 185 centimeter hoog en 195 centimeter lang, dit moet groot genoeg zijn om de huidige Guinness Book Of Records houder van zijn troon te stoten. Dat staat nu op de naam van de Pool Edmund Kyrza, die in 1996 een hak maakte van 111 centimeter hoog.

De designer heeft wel een beetje hulp gehad tijdens het ontwerpen van de enorme schoen. Hij vroeg de hulp van een bedrijf dat theater- en filmsets maakt en samen hopen zij binnenkort in het boek te staan. De hak is gemaakt van 6.000 vierkante meter kalfsleer en handgesneden schuim. Ook kwamen nieuwe technische ontwerpmethodes aan te pas, de gesp is namelijk gemaakt met een 3D-printer. De rits van de hak doet het zelfs, dus als er ooit iemand geboren wordt met een voet van ruim 185 centimeter staat er in ieder geval een paar schoenen klaar.

Ben je benieuwd hoe de kleine versie van de schoen eruitziet? Bekijk dan onderstaande foto.

  • kenneth cole
  • KC 500

ww.kennethcole.com

(Tekst: Kim Bruin)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties