0

Working girlsHet was nooit onze favoriete bezigheid, maar we weten waar we onze ‘rare’ bijbaantjes voor deden: een zomer flyers uitdelen in een hotdog-pak, ijscoupes scheppen voor irritante kleuters of je jezelf afbeulen op een groot terras in dik 30 graden.

Toch ben je niet de enige die er wel eens een minder ideaal baantje op nahield om je opleiding, vakantie of droomtas te betalen. Niet alle celebs komen namelijk uit goede gezinnen met bevoorrechte levens. Een flink deel van hen heeft keihard moeten knokken om een woning in Los Angeles/New York te kunnen betalen terwijl ze audities afgingen, netwerkten alsof hun leven er vanaf hing en probeerden door te breken.

Net als jij hebben ze dan ook een tikkeltje gênante baantjes gehad die ze misschien liever zouden vergeten. Maar in the end hebben ook die baantjes bijgedragen aan waar ze nu zijn en verklappen sommige celebs zonder schaamte wie hun voormalige werkgevers zijn geweest.

1. Lady Gaga 
Zangeres Lady Gaga sloofde zich uit in de bediening voordat ze internationaal doorbrak. Bij een Grieks restaurant in Manhattan sleepte zij ‘de grootste fooien’ in de wacht. Zou ze zich toen ook al zo excentriek hebben gekleed?

2. Megan Fox 
Megan wordt tegenwoordig gezien als sekssymbool, maar haar tienerbaantje was behoorlijk seksloos: ze was de banaan voor een smoothieshop.

3. Gwen Stefani
De leadsinger van No Doubt werkte voor haar succes in de Dairy Queen, een Amerikaanse ijsjeszaak. No shame in scooping icecream.

4. Eva Longoria 
Voordat Eva als ‘Desperate Housewife’ aan de slag ging, was ze al bekend in de keuken. Ze heeft maandenlang burgers geflipt in restaurantketen Wendy’s. Door deze achtergrond maakt Eva zich al jaren hard voor lagere belastingen voor mensen die niet zoveel verdienen.

5. Madonna 
De Queen of Pop stond niet altijd onder contract bij een platenmaatschappij, haar eerste contract was bij Dunkin’ Donuts. Dit werd beëindigd nadat zij een klant (per ongeluk) had bespoten met jam uit een van de donuts…

6. Eva Mendes
Eva Mendes verkocht in een grijs verleden Hot Dogs on a Stick, ja dat is een ding in de V.S., en het wordt serieus genomen ook: Eva herinnert zich die dagen als ‘strikt en ‘streng’.

7. Lea Michele 
Glee-ster Lea Michele verblijde vroeger de klanten in een winkel voor bar mitswa jurken met haar gouden keeltje.

8. Rachel McAdams 
Maar liefst drie jaar werkte de The Notebook actrice bij fastfood keten McDonalds. In haar eigen woorden was ze daar ‘not a good employee’.

9. Amy Addams 
Deze actrice was voordat zij doorbrak een ‘Hooters girl’ en zo spaarde ze op haar achttiende geld om haar studie te kunnen betalen.

10. Rooney Mara 
De The Girl With The Dragon Tattoo-actrice was de oudste van een hele horde kinderen, zij verdiende dan ook geld met baantjes als nanny of kampleidster en trad daar op als vertrouwenspersoon.

  • Working girls

(Beeld: www.instagram.com)

(Tekst: Milan van Vugt)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties