0

Socality BarbieUren kunnen we wegkwijnen bij de foto’s van anderen, want zeker op Instagram lijkt het alsof anderen een zorgeloos en buitengewoon leven leiden. Filter over filter in de meest perfecte setting lijkt het gras altijd groener op het account van iemand anders.

De fotografe achter Socality Barbie vindt dit maar niets en gebruikt daarom Barbie om aan te tonen dat de foto’s nep zijn. Op een hilarische wijze steekt ze de draak met de allergrootste Instagram-clichés. We zien Barbie met haar haren altijd perfect, voortdurend nippend van een lekkere latte, met de meest hippe kleding en op de mooiste plekjes van de wereld.

De fotografe vertelt: “Ofwel lijken haar foto’s als twee druppels water op die van jou, ofwel ken je iemand die zulke foto’s post. Mensen nemen op dezelfde plaatsen een foto en schrijven er dezelfde uitleg bij met dezelfde hashtags. De authenticiteit die ze nastreven is dus ver te zoeken.”

De fotografe, die liever anoniem blijft, heeft inmiddels al meer dan 500.000 volgers. “Dat komt omdat ze zo herkenbaar is.”

(Beeld: www.instagram.com/socalitybarbie/)

(Tekst: I Love Fashion News Redactie)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties