0

logoAls we in onze kledingkasten kijken dan is er 1 item dat waarschijnlijk echt niet ontbreekt namelijk: een té grote trui met mega logo. Waar de grote logo’s de laatste tien jaar niet meer weg te denken waren uit de modewereld worden deze nu verruilt door kleinere logo’s.

Dit moet ook het management van Abercrombie & Fitch gedacht hebben. Het Amerikaanse modeketen staat al meer dan 100 jaar bekend om de grote logo’s op hun kledingstukken. Tja, en wat kun je dan nog doen om het merk weer onder aandacht te brengen? Dan verwijder je gewoon alle grote logo’s op de kleding voor een geheel nieuw imago. Het modeketen doet er écht alles aan om merk weer populair te maken want het gaat niet echt de goeie kant op qua verkoopcijfers.

Chanel besloot recent nog om het meest iconische logo minder vaak te gaan gebruiken en hierna volgden Gucci en Yves Saint Laurent. Het lijkt erop dat we te maken hebben met een échte trend in de fashionwereld. Volgens modedocent José Teunissen komt dit omdat we ons tegenwoordig meer aangesproken voelen door zaken als kwaliteit en duurzaamheid. Kijk bijvoorbeeld maar naar het minimalistische merk COS. De logo’s zijn bij dit merk juist ver te zoeken.

Na zoveel logo-mania jaren zijn we benieuwd of nu nog meer modeketens de trend gaan opvolgen.

  • Abercrombie & Fitch

(Tekst: Jessica Besselsen)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties