0

150Het is alweer de laatste maand van het jaar en dat betekent dat we lekker gaan genieten van heerlijke diners tijdens de feestdagen. Nadat deze maand om is, gaan we ons waarschijnlijk weer massaal inschrijven bij sportscholen om zo snel mogelijk ons oude  (of een beter) figuurtje te krijgen.

Mocht jij tijdens de feestdagen wat willen minderen met de lekkere hapjes, dan zou het antwoord volgens onderzoekers ook kunnen liggen bij je manicure. Of we het allemaal voor lief moeten nemen, is een ander verhaal, maar als we kijken naar kleuren in combinatie met je gemoedstoestand dan kan er wel een kern van waarheid in zitten. We weten namelijk al lange tijd dat je hersenen verschillende kleuren associëren met verschillende stemmingen.

Über styliste Rachel Zoë postte op haar blog dat de kleur die je op je nagels lakt effect heeft op je eetlust. De kleur heeft dus als het ware een psychologische invloed. Mocht je hier in geloven en er aan willen denken tijdens het lakken van je nagels, dan kun je natuurlijk even verder kijken naar het kleurenlijstje hieronder:

Wit: Witte nagellak kan je hersenen verleiden om meer te gaan eten.
Blauw: Blauwe tinten in de buurt van je eten kunnen ervoor zorgen dat de hersenen dit associëren met kunstmatige kleurstoffen, en dat vinden de hersenen minder smakelijk.
Geel: Een gele kleur zorgt ervoor dat je vrolijk wordt en je ook meer gaat eten. Wanneer je gele tinten ziet, gaan je hersenen een feel good stofje aanmaken waardoor je eetlust wordt gestimuleerd.
Grijs: Grijs is een echte eetlust killer, omdat je hersenen geen voeding kunnen associëren met deze kleur.
Rood: Rood wordt geassocieerd met heel veel lekkere hapjes (tomaten, aardbeien en appels). Deze kleur activeert jouw eetlust, vandaar dat je klassieke picknick kleed vaak een rode kleur heeft.

  • e6380e7cc4faf2ba514021d7555fe3af

(Beeld: www.pinterest.com )

(Tekst: Jessica Besselsen )

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties