0

Trends GoogleGoogle is wereldwijd de meest gebruikte zoekmachine; als we iets willen weten, van nieuwe trend tot laatste gossip is Google namelijk de go-to oplossing. Daarom kan deze data-generator ons net als Twitter en Instagram ontzettend goed vertellen wat er trending is!

Ook op het gebied van modetrends kan Google ons dus nog iets leren: wat is de trend onder de massa? Waar lopen we binnenkort echt allemaal in en welke items in onze kunnen voorlopig in de kast blijven? Google maakte een rapport van de meest gebruikte zoektermen in de VS op het gebied van mode en deze trends zijn volgens de zoekmachine in én uit.

Steady, steady
Om in deze categorie te belanden moet de zoekterm al een aantal jaar flink in de lift zitten en steady steeds meer worden gezocht: de waist trainer (daar mag je de Kardashians voor bedanken), joggingbroeken, palazzobroeken, tulerokken en midirokken worden genoemd. Laten we hopen dat de waist trainer alleen uit nieuwsgierigheid gegoogeld wordt, want die zijn waarschijnlijk hartstikke slecht voor je lichaam!

De trends die ieder jaar blijven dalen in het aantal zoekopdrachten zijn de one shoulder jurken, peplum jurken, vintage kleding en de string bikini’s. Langzaam maar zeker lijken deze langdurige trends dus ruimte te moeten maken voor nieuwe.

Seizoenstrends
Google kan ook de seizoenstrends onderscheiden, met het warme weer dat voor de deur staat zijn we dan ook massaal op zoek naar witte, kanten jurkjes, high waisted bikini’s, rompers (oftewel korte jumpsuits), zomerjurkjes en witte jumpsuits.

Voorjaarstrends die we niet meer zullen zien zijn volgens Google de skinny jeans, corset jurken en zelf ontworpen t-shirts.

Rijzende/vallende sterren 
Deze trends zijn de laatste maanden ineens omhoog geschoten wat betreft het aantal keer dat ze werden gezocht. Dit lijken dus dé trends te worden van het zomerseizoen dit jaar: neoprene bikini’s, emoji shirts, het boerenkool sweatshirt en high neck bikini tops.

De vallende sterren, die trends die snel dalen in het aantal zoekopdrachten, zijn: normcore fashion, 90′s jeans, sjaal vestjes en zoo jeans (jeans die ‘gecustomized’ zijn door wilde dieren).

Wat denk jij, heeft Google het bij het juiste eind?

  • Trends Google

(Beeld: www.pinterest.com)

(Tekst: Milan van Vugt)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties