0

meloen 150Het komt je vast bekend voor: je staat in de supermarkt en alle avocado’s zijn niet rijp. Toch neem je er één mee, zodat hij thuis kan rijpen. Je wacht en wacht en net als je denkt dat hij rijp genoeg is, maak je hem open en blijkt dat hij niet meer goed is. Wat doen we verkeerd?!

Maar ook een stuk fruit blijkt vaak bij thuiskomst keihard van binnen te zijn. Erg zonde en zo krijg je de nodige vitaminen niet binnen! Wij hebben daarom voor jou tips om te zien wanneer jouw fruit precies rijp is.

1. Aardbeien
Vaak denken wij aan de kleur te kunnen zien of een aardbei rijp is. Natuurlijk moet de aardbei rood zijn, maar als de aardbeien nergens naar ruiken, dan zullen ze ook geen smaak hebben. Ruik dus even voordat je een bakje aardbeien koopt. Is het je trouwens opgevallen dat grote aardbeien vaak minder smaakvol zijn? Laat je niet misleiden!

2. Perzik
Wanneer een perzik rijpt, wordt hij geel met een oranje-rode gloed, maar je weet pas of hij echt rijp is door naar de kleur rondom de stam te kijken: wanneer er nog groen zit, kan je een perzik beter laten liggen.

3. Watermeloen
Een watermeloen moet zwaar aanvullen als hij rijp is, omdat hij dan vol met water zitt. Je kan de perfecte rijpheid checken door op de watermeloen te tikken. Hij moet namelijk hol klinken.

4. Ananas
Voor de rijpheid van een ananas moet je bij de kleur zijn. De kleur hoort goud-bruin te zijn met heel weinig groen. Ruik ook altijd even aan een ananas: als een ananas een beetje naar azijn ruikt dan is hij overrijp.

5. Avocado
De rijpheid checken van een avocado doen wij meestal door er lekker met ons vinger in te prikken. Dit moet je dus niet doen! Je kan beter met je palm voelen of de avocado rijp is. Zo voorkom je namelijk dat hij beurs wordt.

6. Pruim
Kijk vooral niet naar de kleur! Veel mensen denken dat de dieprode kleur van een pruim een indicatie is voor zijn rijpheid, maar dat is niet de juiste manier om dit te checken. Kijk eerder naar de ‘huid‘ van de pruim: deze moet flawless zijn.

7. Meloen
Een meloen moet net als een watermeloen zwaar aanvoelen, maar hier hoef je niet op de meloen te tikken. Druk op de stam en als hij een beetje meegeeft kan je hem opensnijden. Jam!

  • adriana 500

(Beeld: www.photo.fr)

(Tekst: Mies Wegener Sleeswijk)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties