0

heidi klum ontbijtHaast, haast, haast. Het laatste waar je ’s ochtends zin in hebt, is om uren in de keuken te staan om een gezond ontbijt klaar te maken. Maar dat kan ook anders!

Om je te helpen de drukke ochtenden door te komen en je dag toch te starten met een dosis healthiness hebben we wat tips voor je op een rijtje gezet. Op die manier hoef je nooit meer met een rommelende buik naar je werk te vertrekken, maar begin je de dag op een gezonde manier. Want het ontbijt is niet alleen de belangrijkste maaltijd, maar het zorgt er ook voor dat je de rest van de dag minder snoept.

Alle tips op een rijtje:
1. Yoghurt: yoghurt is een bron van calcium en proteïne. Ga voor de low-fat en suikervrije variant en maak bijvoorbeeld to go cups met granola, noten of fruit.
2. Havermoutreep: te koop in de supermarkt, maar ook makkelijk zelf te maken. Lang houdbaar en goed voor een vol gevoel.
3. Cornflakes: sla de gesuikerde cornflakes over en ga voor de volkoren flakes. Gooi ze in een bakje magere melk, doe er wat blauwe bessen in en je hebt een lekker en licht ontbijt.
4. Bagels: er zitten veel koolhydraten in bagels, maar als je voor de volkoren broodjes kiest, zijn ze helemaal zo slecht nog niet! Doe er een dun laagje smeerkaas op of neem een halve bagel met wat fruit of een hardgekookt ei.
5. Smoothie: een voor de hand liggende keuze misschien, maar wel een hele goede. Maak je smoothie klaar voor je naar bed gaat en de volgende ochtend ben je good to go.
6. Fruit en kaas: kaas is een goede manier om je dag te beginnen met calcium en proteïne. Eet daarnaast nog een handvol druiven of bessen of neem een banaan mee voor onderweg en je lichaam zal blij met je zijn.
7. Hard gekookt ei: verkies hardgekookte eieren boven een omelet of uitsmijter. Het handige van een gekookt eitje is dat je ze heel makkelijk van tevoren kunt koken en dan ben je voor een paar dagen klaar. Eet er twee met een stuk fruit of kaas of combineer je eitje met een geroosterde volkorenboterham.
8. Notenmix: maak je eigen mix met granola, rozijnen, noten, zaden en meer. Op die manier kun je iedere ochtend variëren en word je het niet zo snel zat.

Heidi Klum breakfast

Heidi Klum aan een gezond ontbijtje

Oatmeal breakfast Yoghurt strawberry breakfast(Beeld: Bruno Press)

(Tekst: Indra Jager)

(Beeld: Bruno Press)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties