0

smile 150 Tijdens de winter hebben we er allemaal wel een keertje last van: de winterblues. Een winterdipje is helemaal niet zo gek tijdens het najaar, omdat we dagelijks veel minder licht zien én het ook wat kouder wordt.

Heb jij geen zin om in deze dip te blijven hangen, dan zijn er gelukkig heel veel natuurlijke manieren om er vanaf te komen. Wij hebben daarom voor jou 6 natuurlijke oppeppertjes op een rijtje gezet waarmee jij de winterblues kan bestrijden.

1. Chocolade
Chocolade eten vinden de meeste van ons helemaal niet erg en tijdens de wintermaanden is het juist goed om dit te eten. Pure chocolade bevat namelijk amfetaminen die een tijdelijk oppeppend effect hebben. Dus hier geldt; hoe puurder de chocolade, hoe vrolijker je wordt.

2. Teveel aan cafeïne
Te veel cafeïne zorgt ervoor dat je adrenaline gehalte in het bloed stijgt. Dit levert een stressreactie op waardoor je misschien wel meer gefocust bent door een bakje koffie, maar je lichaam wel stress ervaart. Te veel koffie kun je dan maar beter vermijden en daarvoor in plaats water drinken.

3. Meer licht in huis
Uit onderzoek is gebleken dat licht en kleur effect heeft op onze stemming. Er zijn ook mensen die er erg gevoelig voor zijn en dit vooral ervaren als de dagen korten worden zoals in de winter. Lichttherapie is een goede oplossing tegen een winterdepresie. Mocht je last hebben van een winterdipje dan kun je ook een speciale lichtbron in huis halen om gedag te zeggen tegen je sombere buien.

4. Avocados
Avocado is de perfecte superfood tijdens de wintermaanden. Het zit boordevol gezonde vetten die goed zijn voor de hersenen, proteïnen, vitamine B6 en foliumzuur. Advocados zorgen voor een gebalanceerde gemoedstoestand en bevatten ook het stofje tryptofaan die weer helpt om serotonine aan te maken. Serotonine heeft invloed op je geheugen, stemming, zelfvertrouwen, slaap en seksuele activiteit. Maak bijvoorbeeld een lekkere smoothie met avocado, banaan, spinazie, vanille en amandelmelk. Hartstikke lekker en gezond.

5. Kokosnoot 
Steeds meer mensen ontdekken de voordelen van kokosnoot. Kokosnoot is namelijk een bron van gezonde vetten en unieke voedingsstoffen die effect hebben op het emotionele welzijn. De vetzuren zijn goed voor je hersenen en zorgt voor een beter humeur. Dit klinkt dan nog eens goed én het smaakt dan ook echt heerlijk. Helaas groeit het goedje niet in Nederland aan de bomen, en moeten we het bijvoorbeeld doen met kokosnoot water wat ook heel erg hydraterend is en goed voor de huid.

6. Forceer het lachen
Forceer een lach, ook al gebeurt er niks grappigs. Uit een onderzoek genaamd de Facial Feedback Hypothese is gebleken dat je gezichtsuitdrukking je stemming beïnvloedt. Dus lach, lach zoveel je kan, want je kunt van het leven een groot feest maken!

(Beeld: www.pinterest.com)

(Tekst: Jessica Besselsen )

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties