0

150 caraIn 2014 deed quinoa zijn intreden en foodies waren er niet meer van weg te slaan. Het supergoedje wordt dit jaar gewoon ingeruild voor iets héél anders. De voedingstrends van 2015 zijn namelijk bekend gemaakt en de lijst zal je misschien ietwat verbazen.

Wij hebben er een paar voor je op een rijtje  gezet, zodat je precies weet wat dit jaar helemaal hot gaat zijn én wat niet. Pak alvast een pen en papier erbij en schrijft lekker mee. Dit jaar gaan Scandinavische gerechten en Maleisische gerechten het heel goed doen, dus als je helemaal bij wilt zijn met de trends dan kun je jezelf laten inspireren met mooie kookboeken.

1. Insecten
Deze zal niet geheel nieuw voor je zijn, want supermarktketen Jumbo heeft ze al in het assortiment liggen. Kleine insectjes worden dit jaar gezien als dé superfood van 2015, waar veel proteïnen inzitten. Of het lekker is, dat is een ander verhaal. Wij hebben er in ieder geval nog níet van gesnoept en vragen ons dan ook wel af of al onze landgenoten chips zullen gaan inruilen voor een zakje sprinkhanen.

2. Ijsjes met groentesmaak
Als we denken aan ijsjes is het eerste wat bij ons opkomt de zoetigheid, maar dit jaar gaat daar wat verandering in komen. In New York bieden ze namelijk al een tomaatsmaak en kimchi (gerecht uit de Koriaanse keuken) aan. In de winkels van de Japanse Haagen-Dazs introduceerde ze al cherrytomaatjes-en wortelsmaak. Rome kan er al helemaal wat van met gorgonzola, artisjok, ansjovis en gerookte zalm smaakjes. Dit jaar bereikt ijs een heel ander niveau met de vernieuwende smaken.

3. Rijst kan écht niet meer
Rijst moet plaatsmaken voor bloemkoolrijst en bevat veel vitamine C en K en is rijk aan vezels. “Cauliflower is high in fibre, immunity-boosting with vitamin C and vitamin K, known for its anti-inflammatory properties”, aldus deskundige Marion Carpentier van restaurant Harvey Nichols in Engeland.

4. Esdoornwater
Kokosnootwater wordt volgens het trendoverzicht van 2015 vervangen door esdoorwater. Beyoncé is er al helemaal gek van en Marion Carpentier gelooft dat het echt een hype gaat worden. “Maple water contains 46 naturally occurring vitamins, minerals and antioxidants and is naturally low in calories, gluten-free and dairy-free”, aldus Marion. Hmm, klinkt goed.

5. Delen van gerechten
In luxe restaurants wordt het in 2015 steeds normaler om op een formele manier met elkaar te dineren. Bij formele eetgelegenheden gaat er meer gedeeld worden met elkaar. Volgens chef van het jaar 2013 Hayden Groves zitten we nu in het midden van een ware ‘casual dining’ revolutie. We zijn steeds meer opzoek naar eettentjes waar er een lekkere ontspannen sfeer hangt. Deze toenemende populariteit gaan we ook steeds meer zien op straat met kleine tentjes.

6. Zeewier
Zeewier zullen we niet alleen meer tegenkomen in een sushi tent, het goedje van de zee zal namelijk steeds meer gebruikt worden in soepjes, salades en wokgerechten.

  • 195d6a7e730635f742016990b60d0407

(Beeld: www.pinterest.com )

(Tekst: Jessica Besselsen)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties