0

Sun foodEén van de belangrijkste ‘doelen’ van een zonvakantie is het verkrijgen van een lekker kleurtje. Niks fijners dan opgeladen, uitgerust en heerlijk bruin weer thuis te komen. Bij het zonnen is het natuurlijk wel belangrijk dat jij je goed beschermt, gelukkig zijn er genoeg verantwoorde manieren om mooi te bruinen.

Natuurlijk moet jijje goed insmeren met zonnebrandcrème en aftersun (naderhand), maar er is ook een andere manier om je huid te beschermen: van binnenuit. Door het eten van bepaalde voedingsmiddelen kan je namelijk je huid beschermen tegen de zon, een verbranding tegen gaan of je zongebronsde kleurtje langer behouden. Benieuwd, lees dan vooral door!

1. Etenswaren tegen verbranden 
Door voeding tot je te nemen met veel antioxidanten kan je op een natuurlijke manier je huid beschermen tegen de zon (natuurlijk niet je zonnebrandcrème hierdoor achterwege laten!). Scoor op je plaats van bestemming dus veel rauwe cacao. Ook caroteen, de stof die planten beschermt tegen de zon, kan voorkomen dat je verbrandt. Caroteen vind je vooral in bladgroente, perziken, papya, mango, wortelen, bieten en zoete aardappel.

2. Huidverzorgende voedingsmiddelen 
Ben je (helaas) toch verbrand, dan moet je zorgen dat je verzorgende voedingsmiddelen binnenkrijgt zoals granaatappel. Ook eten met veel Omega 3 erin moet je dan tot je nemen, denk bijvoorbeeld aan vette vis en chiazaden.

3. Behoud je kleurtje langer 
Om langer te genieten van je sun kissed look moet je veel vitamine C binnen krijgen. Sla bij de supermarkt dus rode paprika, kiwi’s, bessen en citrusvruchten in. Je huid insmeren met kokosolie helpt ook heel goed; deze natuurlijke bron houdt je huid gehydrateerd en mooi.

  • Sun food

(Beeld: www.instagram.com/tuulavintage)

(Tekst: Milan van Vugt)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties