0

Mmmm pannenkoeken, daar kun je mij echt zo blij mee maken. Ik eet ze voor ontbijt, lunch of als snack tussendoor. Als je het mij vraagt kunnen pannenkoeken eigenlijk altijd haha. Omdat ik er zo dol op ben en ze daarom ook vaak bij mij op het menu staan, ben ik wel altijd op zoek naar wat variatie. 

"Ik ben gelijk de keuken in gedoken en daar zijn deze heerlijke fluffy pannenkoeken uit ontstaan. Echt een aanradertje joh!"

Zo kreeg ik laatst een bakje verse vijgen van een vriendin van mij en ik dacht waar zouden deze nou lekker bij zijn? Juist! Pannenkoeken. Dus zo gezegd, zo gedaan. Ik ben gelijk de keuken in gedoken en daar zijn deze heerlijke fluffy pannenkoeken uit ontstaan. Echt een aanradertje joh! Als je ze op niet al te hoog vuur bakt krijgen ze van buiten een ligt knapperig randje, maar blijven ze van binnen heerlijk fluffy. That’s what I like! 

Ingrediënten 1 portie:

·       50 gram kokosmeel
·       50 gram havermout
·       100 ml ongezoete amandelmelk
·       2 verse vijgen
·       1 ei
·       ¼ banaan
·       Handje walnoten
·       2 eetlepels honing
·       1 eetlepel bakpoeder

Hoe maak je het:
Meng in een kom het kokosmeel, havermout, amandelmelk, eitje, 1 eetlepel honing en bakpoeder tot een beslagje. Verhit een beetje olie in een pan en schenk hier een gedeelte van het beslag in (afhankelijk van hoeveel pannenkoekjes je wilt maken).Bak de pannenkoeken aan beide kanten goud bruin.

Snijd de banaan in plakjes en de vijgen in stukjes. Leg de pannenkoeken op een bord en maak af met stukjes vijgen, banaan, walnoten en tot slot 1 eetlepel honing. Enjoy!

Fluffy vijgen pancakes
Fluffy vijgen pancakes

Tekst: Lisa van Cuijk

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties