0

Onder het mom van: Don't dream your life, but live your dream heb ik Fleur Kriegsman (24) geïnterviewd. Ze gaat namelijk over twee weken samen met haar liefde voor een jaar op wereldreis! Ze heeft twee enkeltjes geboekt en de eerste stop is Sri Lanka. Hoe, wat waar en wanneer? Ik vroeg het aan Fleur...

Wauw! Een wereld reis! Hoe kwam je op het idee of was dit al jaren een droom?
Ik wilde al langer een lange reis maken, maar door werk en studie was het er eigenlijk nooit van gekomen. Toen ik met mijn vriend vorig jaar drie weken in Thailand was, besloten we dat we echt heel graag langer weg wilden en toen zijn we begonnen met het plannen en regelen.

"We hebben nog niks vastgelegd omdat we lekker vrij willen zijn in hoe lang we ergens willen blijven en het bepalen van de exacte route"

Je hebt twee enkeltjes geboekt voor jou en je vriend met als eerste stop Sri Lanka. Welke stops heb je nog meer vastgelegd of willen jullie sowieso bezoeken en waarom?
We hebben echt alleen de eerste twee enkeltjes geboekt, voor de rest ligt alles open! We hebben wel een route in ons hoofd: na Sri Lanka gaan we richting India, Nepal en Myanmar om vervolgens meer richting Zuidoost Azie te gaan: Laos, Thailand, Vietnam, Cambodja en dan naar de Filipijnen, Indonesie, Australie en Nieuw Zeeland! Misschien gaan we ook nog naar Zuid-Amerika maar dat staat nog niet vast. We hebben nog niks vastgelegd omdat we lekker vrij willen zijn in hoe lang we ergens willen blijven en het bepalen van de exacte route.

En dan een belangrijke vraag: Hoe heb je deze reis kunnen realiseren?
We hebben natuurlijk veel geld gespaard en ook een switch gemaakt: we gaven echt een hoop geld uit aan restaurants en weekendjes weg, dat hebben we de laatste tijd echt stukken minder gedaan.

Hoe heb je je voorbereid op deze wereldreis?
We hadden echt een mega to-do lijst: van het regelen van visa, verkopen van de auto, inentingen halen tot aan het organiseren van het afscheidsfeestje aan toe. We hebben in een boekje de hele lijst met to do's opgeschreven en daar elke dag een aantal vanaf kunnen strepen. Nu nog twee weken te gaan en het zijn er nog een stuk of 30, haha.

"Het kiezen van wat er wel en niet meegaat was ook een behoorlijke klus: het moet allemaal in een backpack passen!"

Wat waren de drie grootste to do's die je thuis moest regelen en hoe heb je dat gedaan?
Het afronden zoals: laatste rekeningen betalen, belastingaangifte doen, nog even naar de tandarts en zoveel mogelijk digitaliseren. Een kleine verhuizing: wij hebben gelukkig heel veel spullen bij onze ouders op zolder kunnen zetten. Het kiezen van wat er wel en niet meegaat was ook een behoorlijke klus: het moet allemaal in een backpack passen! Als laatste punt het afscheid nemen van iedereen: de agenda staat echt bomvol met afspraken. Mijn vriend en ik hebben de afgelopen weken geen één avondje samen gehad, haha. Gelukkig kunnen we dat straks weer ruimschoots inhalen!

Wat voor tips heb je voor anderen die graag een wereld reis willen maken?
Je moet er echt de tijd voor maken. Het juiste moment is er echt niet zomaar in één keer: je zult geld opzij moeten zetten, je baan op moeten zeggen, huis verhuren en noem het maar op: gewoon doen!

Heb jij of ken jij iemand met een mooi of bijzonder verhaal wat goed past om mijn website waarmee ik mijn lezeressen kan inspireren? Stuur dan een mailtje naar [email protected].

Reageer op dit artikel
Annic ten Duis

Door Annic ten Duis op

Lees meer artikelen van Annic

Read next…

Reacties