0

Op RTL 8 is het de week van de vorstelijke films. Dat klinkt natuurlijk al snel saai maar wij hebben een film gevonden die wel de moeite waard is om te kijken! Vanavond om half 9 komt het kostuum drama Marie Antoinette op tv. Geregiseerd door Sophia Coppola en met Kirsten Dunst als koningin Marie Antoinette.

Het leuke aan de film is, is dat Marie Antoinette geen tot leven gewekt staatsieportret is maar meer een soort Paris Hilton van de achttiende eeuw. En met haar ontzettend uitbundige levensstijl maakt ze zich geliefd bij het volk.

Marie Antoinette is een Oostenrijkse prinses en ze wordt al op jonge leeftijd uitgehuwelijkt aan de Franse kroonprins, Dauphin Louis XVI. Op haar 19e wordt ze de koningin van Frankrijk en dat neemt ze niet al te serieus. Marie Antoinette stort zich op de uitbundige feesten die zich afspelen op het hof. Ondertussen speelt er buiten de paleisdeuren een revolutie af en is het volk armer dan arm.

Wat wij vooral ontzettend mooi vinden zijn alle prachtige outfits die Marie Antoinette de hele film door draagt. Je geniet 125 minuten lang van prachtig uitbundige jurken en overdreven getoupeerde kapsels. Daarnaast zijn de locaties waar er gefilmd is ook erg bijzonder. Er is tijdens het filmen ook alleen maar gebruik gemaakt van kaars- en zonlicht wat voor prachtige beelden zorgt.

(Tekst: Yaël Junggeburth)

 

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties