0

FIGHT Saint Laurent niet blij met parodie shirt ColetteHoe succesvoller je bent, hoe groter de kans op een parodie. Dit geldt niet alleen voor celebs ook modehuizen hebben er last van. Parodie shirts als Féline, Karl Who? en Homiés zijn slim gevonden, maar niet iedereen kan er om lachen…

Dit najaar verkocht het exclusieve Parijse warenhuis Colette het Ain’t Laurent without Yves shirt. Maar niet iedereen kon de humor hiervan inzien. Designer Hedi Slimane, die vorig jaar het stokje overnam bij Saint Laurent als creatieve director, was not amused. Hedi staat er om bekend zijn designs zeer serieus te nemen en dit parodie shirt schoot in het verkeerde keelgat.

Slimane liet er geen gras over groeien en sloeg meteen keihard terug door warenhuis Colette meerdere sancties op te leggen. Zo eiste hij dat alle shirts uit de winkel en online shop werden gehaald. Vervolgens schreef hij de directrice van Colette, Sarah Andelman, een brief waarin hij Colette beschuldigd van namaakartikelen waardoor de vertrouwensband zo ernstig is beschadigd dat hij de zakenrelatie per direct wil beëindigen.

Hij voegde daad bij woord en cancelde Colette’s gehele bestelling van Saint Laurents spring collectie ter waarde van 285.738 dollar. Tevens werd Andelman’s naam geschrapt op de guestlist voor de Saint Laurent spring show. En alsof dat nog niet genoeg was, mag Colette ook niet meer een issue van het magazine ‘Document’ verkopen, omdat Hedi Slimane daar foto’s voor heeft geschoten…

Opvallend is dat het Saint Laurent parodie shirt ook in warenhuizen Selfridges en Browns wordt verkocht, maar zij hebben geen klachten ontvangen. Zou er dan toch meer achter zitten en is dit een persoonlijke vete?

Ain’t Laurent without Yves artikelen werden ook verkocht bij Asos.com. Klik hier om soortgelijke items te shoppen!

SHOPTIp Ain't Laurent zonder Yves trui

De parodie tekst was ook te koop bij Asos.com, maar dan op een sweater

Hedi Slimane

Saint Laurent designer Hedi Slimane

www.asos.com

(Beeld: Bruno Press)

(Tekst: Rosalyn de Lange)

(Beeld: Bruno Press)

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties