0

Amsterdam – I Love Fashion News.com licht elke week een inspirerende outfit uit. Deze week is Xaviera Wong A Soy aan de beurt als Fashionista of the Week.

Xaviera mixt op onderstaande foto’s een broek van Zara met een blazer van H&M, shirt van G-Star, schoenen en riem van River Island met een hoed van H&M en een tas uit Marrakech. Extra leuk is dat het shirt van haar vriendje is, dé perfecte boyfriendlook!

Hoe kun je je stijl het beste omschrijven?
“Dit is een moeilijke vraag. Ik denk dat je mij altijd kunt uittekenen in hoge hakken en gedurfde combinaties met een opvallend item. Ik houd van trends, maar volg ze niet klakkeloos en geef er gerust mijn eigen ‘Xav-twist’ aan. Supersexy, conservatief, über-vrouwelijk of stoer: het zijn allemaal stijlen waar ik mij heel goed in kan vinden. Ik ben vooral gek op opzichtige items zoals grote ringen, een harige bontjas of een opvallende clutch. Harem broeken, rokjes, kleren met printjes, riemen en (opgestapelde) sieraden zijn ook helemaal mijn ding. Alles gecombineerd met hoge hakken uiteraard.”

Wie is je favoriete designer?
“
Yves Saint Laurent is natuurlijk een legende, en behoort zeker tot de top van mijn favoriete designers. Wat Christopher Bailey bij Burberry Prorsum doet, is ook geweldig, vooral de huidige voorjaar-zomercollectie is subliem. Micheal Kors, Alexander Wang en Jason Wu volgen. Designers van eigen bodem die tot favoriet behoren zijn Viktor & Rolf (edgy) Antoine Peters (eigenwijs), Ilja Visser (basic met een twist) en Iris van Herpen (high tech fashion).”

Wie is je stijlicoon?

“Ik heb niet één stijlicoon: er zijn meerderen die mij inspireren, variërend van mijn vriendinnen, familieleden, mensen op straat, andere bloggers, catwalkmodellen, modereportages en celebrities. Ik haal overal mijn inspiratie vandaan. Vooral tijdens mijn tripjes naar Londen heb ik mijn ogen uitgekeken, daar experimeert bijna iedereen met kleding en is niets te gek.

Wat is het favoriete item in je kledingkast?
Ik houd sowieso van al m’n hakken, dat zijn écht mijn kindjes (ook meteen mijn verslaving, want ik koop gemiddeld drie paar schoenen per maand). Mijn all-time favourite is echter de buffalo leren tas die ik nu bij me draag. Die heb ik in Marrakech voor een spotprijs gekocht en ben er nog elke dag blij mee!”

Wat voor item staat er op je modeverlanglijstje?
“Op mijn verlanglijstje staat zoveel. Het is echt heel erg, want er komt elke week wel wat bij. De klassieker op mijn lijst is natuurlijk een Burberry trenchcoat met een bijpassende Mulberry Alexa bag. Ook zou ik het helemaal niet erg vinden als mr. Louboutin mij een aantal schoenen cadeau doet. Of als Karl Lagerfeld de Chanelklassieker (de 2.55) in het zwart met goud opstuurt. Voor nu ben ik echter tevreden met de claw ring en ketting van Fashionology die ik van mijn beste vriendinnen kreeg. Daar heb ik het maanden over gehad.”

De Fashionista van vorige week – Floor – vind je hier.

(Elisah Jacobs)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties