0

Amsterdam – ILFN’s fotografe en trendwatcher Liza Chloë gaat elke week de straat op om fashionable mensen te spotten, vast te leggen voor haar camera en deze een aantal modevragen voor te leggen. Misschien ben jij volgende week wel aan de beurt.

De Fashionista of the week is Saba. De Amsterdamse spotte Liza Chloë in een vintage trui en jas, broek van Velour, schoenen van Acne, sjaal van H&M, bril van Ray Ban en een tas van Custom Made, een tassenmaker aan de Keizersgracht. Daarnaast draagt ze lipstick van Chanel en nagellak van American Apparel.

Saba is de Fashionista of the week

Hoe kun je je stijl het beste omschrijven?
“Ik zoek altijd iets dat tijdloos is en ik over 40 jaar bij wijze van spreken nog steeds aan kan. Daarnaast moet het wel van goede kwaliteit zijn. Ik ben absoluut geen trendvolger, in ieder geval niet bewust. Ik kleed mij juist zoals ik ben, datgene wat ik wil uitstralen en wat bij mijn persoonlijkheid past.”

De tas is vintage

Wat je favoriete designer?
“Mijn favoriete designer is en blijft Martin Margiela. Om het feit dat hij iets heeft opgezet wat tijdloos is met heel veel karakter. Hij was/is een echte trendsetter, iemand die een eigen visie heeft en doet wat hij wilt ongeacht de trends.”

Heerlijk warme H&M sjaal

Wie is je stijlicoon?
“Lidewij Edelkoort en Yves Saint Laurent. Zij inspireren mij op vele manieren. Maar vooral om hoe zij denken (YSL, hoe hij dacht) en dat het echt strebers was/zijn.”

De Ray Ban bril doet het nog altijd goed.

Favoriete item in je kledingkast
“Ik heb eigenlijk meerdere favoriete items. Mijn vintage Chanel jas en Thierry Mugler jurk. En mijn vintage tassen die van mijn moeder zijn geweest, gewoon om het feit dat ze mij altijd aan haar doen denken en haar dan eigenlijk altijd bij mij heb.”

De trui en jas zijn vintage.

Wat voor item staat er op je mode-verlanglijstje?
“Ik zou eigenlijk Chanel 2.55 willen zeggen, maar zou toch ook graag antieke versie van Cartier Tank Francaise willen hebben.”

Ben jij volgende week de Fashionista of the week?

De Fashionista of the week van vorige week was Ilse.

(Beeld en tekst: Liza Chloë van Duyn – www.lizachloe.blogspot.com)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties