0

FASHIONISTA OF THE WEEK: Michiel van het blog Jan MarcelIedere week zetten we een fashionista met een fabulous outfit in het zonnetje. Deze keer laat modeliefhebber Michiel, van het blog Jan Marcel ons weten waar hij zijn outfits en inspiratie vandaan haalt.

Michiel omschrijft zijn stijl als ‘vrij simpel’, maar zorgt er wel voor dat er een speciale touch is. Zijn droomtas? Een grote leren rugzak van Givenchy.

Bekijk zijn stijl hieronder!

jan marcel michiel steur outfit 1

Hoe zou jij je stijl omschrijven?
Ik zeg altijd dat mijn stijl in principe vrij simpel is, maar altijd met een bepaalde touch. Deze touch probeer ik te creëren met een bijzonder, maar altijd subtiel, detail of door het combineren van simpele items die samen weer een wat spannender effect hebben.

Wie is je favoriete designer?
Mijn favorieten veranderen van seizoen tot seizoen, maar ontwerpers die me altijd blijven boeien zijn Christopher Bailey van Burberry, creative director Jonny Johansson van Acne Studios en op Nederlandse bodem Dieter de Cock van Cold Method.

jan marcel michiel steur outfit 2

Wie is je stijlicoon?
Een echt stijlicoon heb ik niet, maar ik vind mijn inspiratie meestal bij streetstyle foto’s van (onbekende) modellen, fashion editors en ook bloggers. Dit hoeven zeker niet altijd heren te zijn. Sommige vrouwen kunnen ook een heel inspirerend effect op mijn hebben, zoals bloggers Sabrina Meijer van afterDRK.com of Leandra Medine van ManRepeller.com. Ik zie inspiratie niet als het klakkeloos overnemen van bepaalde stijlen of outfits, maar meer als een gevoel dat iemands stijl op mijn kan overbrengen. Soms is zo’n gevoel zo sterk dat je daar zelf ook iets mee wilt doen.

jan marcel michiel steur outfit 3

Wat is je favoriete item uit je kast?
Onlangs kocht ik een hele mooie camel jas en donkergrijze leren tas van Acne, die sindsdien echt bij mijn favorieten horen. Wanneer ik veel mee te nemen heb is mijn zwarte Mulberry Piccadilly mijn grootste vriend.

Wat staat er op dit moment op je wishlist?
Een backpack! Ik heb al ontzettend lang geen fijne rugzak meer gehad, maar kom de laatste tijd hele mooie tegen. Bijvoorbeeld het ontwerp van streetstyle fotograaf Tommy Ton of een grote zwarte leren van Givenchy.

jan marcel michiel steur outfit 4

Wat heb je op deze foto’s aan?
Een jasje van Maison Martin Margiela voor H&M, een colletje van Zara, een zwarte spijkerbroek van Acne, een horloge van Michael Kors en een armband van afterDRK voor de Maison de Bonneterie.

jan marcel michiel steur outfit 5

www.janmarcel.com

(Tekst: Michelle Helmigh)

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties