0

We zijn weer een maand verder dus tijd voor een nieuwe blog voor Annicvw.com! Omdat we steeds dichter richting de decembermaand gaan, zal ik vandaag een heerlijke no-guilt vegan sweet treat met jullie delen!

December staat in het teken van lekker en veel eten. Alles zoet. We beginnen met pepernoten en we eindigen natuurlijk met oliebollen. Geniet maar eet met mate lijken we niet te kennen waardoor we in januari allemaal de sportschool in vliegen of een juice cleanse laten bezorgen. Alles om die extra kilo’s er meteen weer af te krijgen. Niet echt een aanrader. Het kan ook anders. Want die sweet treats die je niet wil laten staan, kunnen ook vervangen worden door gezondere varianten. Makkelijk te maken, enorm lekker en ze zien er (wanneer je een beetje je best doet) ook nog eens erg feestelijk uit! Op mijn site www.livingthegreenlife.nl heb ik inmiddels al flink wat zoete, vegan recepten gedeeld, denk speculaasbrownie, vegan snickers, rauwe cacao mousse en een persoonlijke favoriet de karameltaart. Wat hebben ze gemeen? Allen zijn (geraffineerd) suikervrij, bevatten weinig vetten, geen onnodige toevoegingen en alleen maar pure ingrediënten. Zo, die kun je dus allemaal aan je familie voorschotelen. Maar begin vooral met deze double chocolate karamel bars. (Ja, ze zijn nog lekkerder dan ze klinken!) Ik maak een hele grote batch begin december, snij ze in kleine stukjes, zet ze in de vriezer en heb vervolgens de hele maand december een lekkere traktatie bij de hand.

Ingrediënten voor acht stukken

Bodem

 • 15 zachte dadels
 • 90 gram kokosrasp
 • 90 gram havermout
 • 1 eetlepels cacaopoeder

Kokoslaag

 • 130 gram kokosrasp
 • 3 eetlepels zachte kokosolie
 • 75 gram ongeroosterde & ongezouten cashewnoten

Karamel

 • 75 gram geweekte amandelen (3 uurtjes laten weken voor gebruik)
 • 10 zachte dadels
 • 3 eetlepels water

Chocola

 • 1 blok vegan chocolade

Of

 • 3 eetlepels gesmolten kokosolie
 • 4 eetlepels rauwe cacaopoeder

Bereiding
Doe de ingrediënten van de bodem in je blender of keukenmachine en laat deze draaien. Wanneer alles aan elkaar plakt haal je het mengsel eruit en druk je dit in een bakvorm. Zet deze in de koelkast terwijl je de rest van de chocolate bar maakt. Voor de kokoslaag geldt hetzelfde. Doe alles in je blender of mixer en laat deze draaien tot je een kruimelig mengsel overhoudt. Spreid dit over de chocolade bodem en druk goed aan. Voor de karamellaag is het belangrijk dat je zachte dadels gebruikt. Heb je alleen harde in huis, laat ze dan even weken. Doe de dadels, de amandelen en het water in je keukenmachine en zet deze ruim vier minuten aan. Stop tussendoor telkens om de restjes van de zijkant te schrapen en ze toe te voegen aan de karamel. Wanneer deze goed zacht en stroperig is, schep je deze over de kokoslaag. Smeer goed uit en zet de bakvorm even in de vriezer. Wanneer de karamel laag koud is wordt de chocola sneller hard. Smelt de vegan chocolade in een pannetje en giet dit over de karamel of maak de chocola zelf door de gesmolten kokosolie te mengen met de rauwe cacao. Zet de double chocolate bars minstens twee uur in de vriezer. Snij in stukken en enjoy!

Tekst: Sanne van Rooij

Reageer op dit artikel
Annic.com (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties