0

Vandaag mijn eerste recept op Annicvw.com! Omdat plantaardige recepten nog al eens als een flinke uitdaging klinken (geloof me, een taart maken zonder ei leek voor mij ook onmogelijk) begin ik vandaag met een heerlijk simpel recept - het moet natuurlijk wel leuk blijven! Dit banaan- & dadelijs was het eerste vegan toetje dat ik ooit maakte en vond het daarom wel toepasselijk dit vandaag als met jullie te delen.

Vegan of plantaardig ijs is ontzettend makkelijk te maken en je kan er enorm goed mee variëren. Bovendien kan banaanijs, omdat het zo gezond is, ook prima worden gegeten als ontbijt. In de zomer begin in de dag vrijwel altijd met een lekker bakje ijs. Het vult goed, is lekker én het verveeld niet omdat je het zelf op smaak kan brengen.

Ik neem banaan altijd als basis omdat zorgt voor een goede structuur, maar voeg er vervolgens wel allerlei andere ingrediënten aan toe. Probeer bijvoorbeeld eens stukjes mango en wat kokos of bosbessen met kaneel! Natuurlijk doen wat noten en superfoods het ook goed.

Ingrediënten banaan- & dadelijs (voor twee personen)
2 bevroren bananen
4 zachte medjool dadel/3 eetlepels dadelpasta
1 theelepel kaneel
1 theelepel kokosbloesemsuiker

Bereiding banaan- & dadelijs
Leg de avond voordat je dit ijs wil maken (of minstens 4 uur van tevoren) de twee bananen, zonder schil, in de vriezer. Haal deze op het moment suprême eruit en doe ze in je keukenmachine. Laat deze zo’n 4 minuten draaien tot je zacht ijs hebt. Voeg vervolgens de dadels, het kaneel en de kokosbloesemsuiker toe en laat de keukenmachine nog twee minuutjes draaien. Schep je ijs in leuke bakjes en versier met wat vers fruit.

Ben je opzoek naar meer makkelijke plantbased recepten? Kijk dan snel op mijn Instagram of website! Zie jullie weer over 4 weken!

Liefs,

Sanne

Tekst: Sanne van Rooij

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties