0

Wat maakt jouw wedding nog mooier dan die van een ander? En hoe kan je hem zo bijzonder mooi maken? Het antwoord heeft minder te maken met het budget dan je misschien denkt. Ja, een ruim budget kan zorgen voor bijvoorbeeld meer mooie decoratie en entertainment, maar het is in geen enkel opzicht een garantie voor een mooie dag.

"De meest waanzinnige weddings zijn die het unieke karakter van een bruidspaar op een echte en op hun manier laten zien"

Als we napraten over een mooie wedding, hebben we het meestal over twee dingen tegelijk; de tastbare (materiële) en ontastbare (immateriële) schoonheid. Het kan gemakkelijk zijn om je vooral op alle mooie dingen te concentreren en de diepere betekenis van schoonheid te verliezen. Maar de meest waanzinnige weddings zijn die het unieke karakter van een bruidspaar op een echte en op hun manier laten zien.

Met deze do’s en dont’s wil ik je helpen met het inrichting van jouw wedding, zodat je een bijzondere, mooie en vooral persoonlijke wedding kan creëren; een die, in plaats van het gevoel van een stressvolle, verplichte gebeurtenis, een waardevolle ervaring wordt.

"Het is heel normaal dat je zo’n 400 uur besteedt aan het plannen van je wedding"

1. Do
Gebruik Pinterest en blogs om zoveel mogelijk inspiratie op te doen, om jezelf en je stijl te ontwikkelen en je horizon te verbreden. Kies een paar momenten of details die je echt aan wilt pakken, speciaal en zichtbaar wilt maken. Het zal genoeg zijn.
Don't
Proberen om ieder mooi idee die je op blogs of Pinterest gevonden hebt na te doen. Voel je niet onder druk gezet om elk ding over de top te maken. Je zult eindigen met te veel willekeurige dingen en je zult jezelf en je gasten vermoeien.

2. Do
Huur professionals in en besteed  zoveel mogelijk en/of delegeer zoveel mogelijk. Het is heel normaal dat je zo’n 400 uur besteedt aan het plannen van je wedding. Vind mensen die je vertrouwt en waarbij je zoveel mogelijk kunt loslaten. Het geeft je zoveel meer ruimte om te genieten.
Don't
Teveel hooi op je vork nemen. Natuurlijk moet je bij zoveel mogelijk dingen betrokken zijn waar je echt bij betrokken wilt zijn, maar wees niet een jaar lang gestrest over je wedding.  En probeer zeker niets te doen op dé dag zelf.

"Don't: Jezelf en je gasten vermoeien en vervelen met teveel programma onderdelen"

3. Do
Creëer de perfecte omstandigheden en planning voor jezelf en je gasten voor het hele weekend. Vind je het leuk om hard te feesten het hele weekend? Doe het! Wil je liever meer met tweetjes zijn en rust? Doe dat!
Don't
Jezelf en je gasten vermoeien en vervelen met teveel programma onderdelen. Het is een cadeautje voor de gasten dat ze juist even niet hoeven te werken, dus ze vinden het heerlijk als ze ook niet ieder moment van alles moeten.

4. Do
Gebruik de tradities en elementen die betekenis voor je hebben en laat de rest. Maak het betekenisvol voor jezelf.
Don't
Geloven dat de wedding rituelen en tradities vastliggen en ze blind volgen en gebruiken.

"Do: De makkelijkste manier om het budget te verlagen is door in je gastenlijst te snijden of voor iets meer basics te gaan"

5. Do
Kies een budget waarbij jullie je comfortabel voelen om het uit te geven, zodat jullie er tijdens de wedding én erna nog van kunnen nagenieten. De makkelijkste manier om het budget te verlagen is door in je gastenlijst te snijden of voor iets meer basics te gaan.
Don't
Boven je 'kunnen' besteden. Ik hoorde een verhaal over een bruidegom die de volgende ochtend wakker werd, enorm schrok en spijt had van wat hij had uitgegeven.  Dat mag echt niet!

6. Do
Ik kan het niet vaak genoeg zeggen, maar kies je locatie goed uit. Een locatie die voor jou eigenlijk al het ultieme gevoel en sfeer uitstraalt. Het is goedkoper en gemakkelijker dan het ombouwen van een minder aantrekkelijke locatie tot de locatie die je eigenlijk wilde.
Don't
In paniek raken als de locatie van je dromen een beetje duurder is dan dat je begroot had. Je kunt namelijk geld besparen op de decoratie, en het budget dat daarvoor gereserveerd was voor de locatie te gebruiken.

"Do: Goed licht is magisch. Zowel in het echte leven en in je foto’s"

7. Do
Blijf jezelf. Creëer een wedding die eruitziet en voelt zoals jou. Maak het de beste dag die je kunt bedenken.
Don't
Teveel en te ver afdwalen van jullie gewone leventje en lifestyle. Voel je niet opgesloten in wat je denkt te ‘moeten’ doen.

8. Do
Maak een planning rond het licht. Goed licht is magisch. Zowel in het echte leven en in je foto’s. Als je het verschil niet weet, raadpleeg dan je fotograaf, zij zijn méér dan blij om je hierbij te helpen. Én wederom enorme kosten die je bespaart aan techniek.
Don't
Een belangrijk moment plannen op een tijdstip van slecht licht.

"Do: Genieten!"

9. Do
Concentreer je op hoe je graag wilt dat de wedding voelt en maak alle beslissingen richting dat gevoel.
Don't
Geobsedeerd zijn door het namaken van een bepaalde sfeer in een foto van Pinterest. Vraag jezelf af waarom je het leuk vindt en probeer juist die gevoelens te creëren in plaats van dat plaatje na te maken.

10. Do
Genieten!
Don't
Een bridezilla worden...

Tekst: Lotte van den Hout

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties