0

Het is officieel lente en daarbij hoort de zon… To refresh your memory: dat is dat gele ding dat aan de hemel staat en voor warmte zorgt. Niks lekkerders dan aan het eind van een lange werkdag (of in het weekend!) nog even het terras op te duiken om van de zon te genieten.

"De zon is voor 80% verantwoordelijk voor alle huidbeschadiging"

Zonder de feestvreugde gelijk te willen bederven: de zon is voor 80% verantwoordelijk voor alle huidbeschadiging. Nu hij zich steeds vaker laat zien, zit er dus niks anders op dan je maximaal te beschermen, maar dan wel op de juiste manier. Hieronder mijn do’s and dont’s voor je huid in de lente:

DO: Verhoog je SPF
In de herfst en winter red je het wel met factor 15, maar zodra het voorjaar wordt, zul je moeten overstappen op een zonnebrandcrème met SPF 30 of het liefst nog hoger. SPF staat voor Sun Protection Factor en geeft de mate van bescherming aan tegen verbranden door uv-stralen.

Een dagcrème met SPF is natuurlijk een goed begin, maar in het algemeen is het doel van een huidverzorgingsproduct, bedoeld om je huid te verzorgen. Wil je je echt goed beschermen dan kies je voor een aparte zonnebrandcrème.

DO: Bescherm je tegen UVA
En zorg er wel voor dat je zonnebrandcrème ook bescherming biedt tegen uva, want laat die nu juist verantwoordelijk zijn voor huidveroudering.

"Voor een dagcrème, en zelfs ook voor een aparte zonnebrandcrème loopt de werking al na twee uur terug"

Nog een klein puntje van aandacht: voor een dagcrème, en zelfs ook voor een aparte zonnebrandcrème loopt de werking al na twee uur terug. Dat betekent dat als je het echt goed wilt doen je eigenlijk elke twee uur je dag- of zonnebrandcrème opnieuw zou moeten aanbrengen…
Wil je het jezelf iets makkelijker maken, kies dan voor een zogenoemd All-Day zonnebrandcrème en ook minerale make-up met SPF en antioxidanten kunnen ook voor extra bescherming van je huid zorgen.

DON'T: Zonnebrandcrème van vorige zomer
Het kan zijn dat je nog niet helemaal voorbereid bent op de lentezon. Maak niet de fout door een zonnebrandcrème van vorige zomer uit het stof te halen: Vooral niet als diezelfde zonnebrandcrème ook nog mee is geweest naar de camping in Italië. De temperatuur is van invloed op de houdbaarheid van het product en vooral als je zonnebrandcrème warm is geweest, heb je kans dat de werking van de ingrediënten een stuk minder is geworden en dat hij je uiteindelijk niet genoeg beschermt: met een verbrand gezicht tot gevolg.

Oh, en mocht je je zorgen maken: zelfs als je je aan bovenstaand lijstje houdt, word je nog bruin. Geniet van de lente!

Tekst: Maaike Dorsteen

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties