0

Processed with VSCOcam with p5 presetJeans zijn een hele klus. De perfecte vinden in een winkel is zowat onmogelijk en hem daarna perfect houden al helemaal. Je kent vast de struggles met een jeans die te strak is na het wassen of die na drie dagen dragen aan alle kanten aan het lubberen is…

Ook kan het zijn dat je jeans na jaren trouwe dienst niet meer zo zit als je van die trouwe vriend gewend was. In dat geval is weggooien natuurlijk de laatste optie, tijd dus voor wat oplossingen om dit ongemak te verhelpen. Hierna weet jij precies wat je moet doen met die te strakke of te losse spijkerbroek!

1. Als je jeans te groot is: 

Heet wassen
Gebruik de heetste stand van je wasmachine om je jeans te laten krimpen. Doe dit alleen met (bijna) 100% katoen spijkerbroeken, anders kan het wel eens misgaan. Oh, en nooit wasverzachter erbij doen!

Heet drogen 
Heb jij weleens een wollen trui in de droger gegooid (oeps)? Dan weet je wat de droger kan doen! Gooi je jeans na een hete wasbeurt dus op een hete stand in de droger en de vezels in je spijkerbroek zijn een stuk kleiner dan daarvoor, waardoor je jeans weer strakker zit.

Elastieken band 
Helpen de wasmachine en de droger niet? Dan kan je altijd nog een stukje elastiek in de achterkant van je jeans (laten) naaien. Dit helpt natuurlijk alleen om het ceintuur gedeelte iets kleiner te maken.

2. Als je jeans te klein is

Sprayen 
Om je jeans wat uit te rekken kan je ‘m besprayen met een beetje lauw warm water, daardoor worden de vezels van de broek zachter en kan je er lichtjes aan trekken om de broek groter te maken.

Warm bad 
Dit klinkt misschien bizar, maar het werkt heel goed! Ga met je jeans aan in een lauwwarm bad zitten en relax. Het water doet hetzelfde als bij het sprayen, maar dan nét iets effectiever. Laat de broek na jullie bad opdrogen aan de lucht, dan blijft hij uitgerekt. Gooi hem dus niet in de droger, dan heeft het bad geen zin!

Vermaken 
Ben je écht heel gehecht aan een broek, maar krijg je hem met geen mogelijkheid meer passend, dan is dit misschien een oplossing. Knip je jeans een klein stukje in op de naad vanaf de heupband. Naai hiertussen een stuk jeans of andere stof en maak zo je heupband ruimer. Klik hier voor een tutorial.

  • Processed with VSCOcam with p5 preset

(Beeld: www.pinterest.com)

(Tekst: Milan van Vugt)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties