0

DO-IT-YOURSELF: Teken een dromenvanger op je basic canvas tas!Het weekend staat voor de deur. Heb je niks gepland en heb je wat inspiratie nodig? Dan kun je iedere vrijdagmiddag op I Love Fashion News terecht voor een leuke do-it-yourself tip!

Deze keer laat Hi Gorgeous, dé website waar je terecht kunt voor allemaal super leuke do-it-yourselfs, zien hoe je op een simpele manier je canvas tas kunt sieren! Teken er een leuke dromenvanger op; je zult zien dat het helemaal niet moeilijk is wanneer je onderstaande stappen volgt. Het resultaat is een goedkope it-bag die je outfit compleet maakt! Het is de perfecte festival eyecatcher.

Benodigdheden:
- Canvas tas
- Potlood
- Papier
- Schaar
- Textielstift (of verf)
- Liniaal

Zoek iets ronds zoals een vaas of bord met de juiste grote. Omdat we niet willen gummen op de tas is het belangrijk dat we ons eerst goed voorbereiden op papier. We trekken het rondje dus ook over op papier.

Zoek iets ronds zoals een vaas of bord met de juiste grote. Omdat we niet willen gummen op de tas is het belangrijk dat we ons eerst goed voorbereiden op papier. We trekken het rondje dus ook over op papier.

cirkel op papier higorgeous diy

cirkel opmeten diy

Meet op hoe groot de cirkel is zodat je precies het midden kunt bepalen.

traan tekenen diy

Teken vervolgens een traan vorm tussen het midden en de bovenkant van de cirkel. Dit wordt de basis voor de binnenkant van de dromenvanger.

traan dubbelvouwen en uitknippen

Vouw de traan dubbel en knip deze uit. Je weet nu zeker dat beide kanten gelijk zijn.

traan dubbelvouwen

rondje overtrekken canvas diy

Trek het rondje nu ook over op de canvas tas (met potlood).

puntjes zetten cirkel diy

Zet puntjes op de cirkelrand aan de onderkant, bovenkant, zijkanten en daar tussen in. Je krijgt nu 8 gelijk verdeelde puntjes in je cirkel.

traan overtrekken

Leg de onderkant van de traan in het midden van de cirkel en de bovenkant tegen een punt aan. Trek de traan over en herhaal dit met alle puntjes.

diy veren tekenen

Teken nu drie veren op papier. Je kunt op internet kijken voor voorbeelden, ik heb drie veren gemaakt met elk een ander patroon.

veren op canvas tekenen

Tevreden over de vorm van je veren? Trek ze dan nu met potlood over op de canvastas en maak opnieuw de patronen in de veren.

textielstift overtrekken diy

Als alles op je tas is getekend, kun je de lijntjes overtrekken met textielstift. Je kunt ook textielverf gebruiken, maar dat wordt snel knoeien en je kunt er niet zo precies mee werken als je geen schildertalenten bezit.

kraaltjes tekenen diy

Tot slot maak je het geheel af met wat getekende kraaltjes (stipjes) in de touwtjes van de dromenvanger en je tas is af!

En je superleuke tas is klaar!

En je superleuke tas is klaar!

tas eindresultaat diy

www.higorgeous.nl

(Tekst: Carolien Tsao)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties