0

DIY capeHet was de grote vraag op Koningsdag: wat zal onze Koningin Máxima aan hebben? Het bleek uiteindelijk een jurk van haar favoriete label Natan en een cape van de Zara te zijn! Helemaal geïnspireerd door de koninklijke look? Dan hebben wij een leuke do it yourself  voor je.

De cape die Máxima aanhad kan je namelijk zelf makkelijk in elkaar flansen, zonder dat je daar naaimachine skills voor nodig hebt! De enige benodigdheden zijn een flinke lap stof (3 meter en het liefst iets van jersey, dat hoef je namelijk niet om te zoomen), een schaar, een meetlint en idealiter een aantal spelden. Van de grote lap stof knip je allereerst een brede band af, deze kan je dan gebruiken als riem. Vervolgens vouw je de lap stof dubbel en knip je in die vouw tot halverwege de stof. Om de gaten te maken waar je riem doorheen gaat vouw je de stof weer uit en moet je even je eigen taille opmeten, dan weet je hoe ver uit elkaar de gaten moeten komen. Dan knippen maar en dat was ‘m al!

Het resultaat ziet er in eerste instantie een beetje abstract uit, maar de cape werkt zo: je pakt de lap stof bij de knip beet en zwaait hem om je schouders, de twee stroken van de voorkant vallen dan over je schouders heen. Vervolgens pak je je riem, die doe je aan de achterkant niet om de cape heen, maar direct om je middel. Aan de voorkant doe je ze door de gaten die je hebt geknipt, daar knoop je de cape vast.

De complete DIY vind je op het blog A Pair and A Spare, hier om precies te zijn. Daar vind je stap-voor-stap foto’s en beschrijvingen. Veel plezier met je zelf gemaakte fabulous cape!

Nog twee tips. (1) De cape is natuurlijk ook heel leuk met een ‘echte’ riem met gesp die je al thuis hebt liggen. Zo kan je de cape nog wat extra va-va-voom geven. (2) Drapeer de cape mooi voordat je hem vast knoopt, zo straal je nóg meer klasse uit.

  • DIY cape 2

(Beeld: www.apairandasparediy.com)

(Tekst: Milan van Vugt)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties