0

namen modehuizen 150Van Yves Saint Laurent naar Saint Laurent en van Maison Martin Margiela naar Maison Margiela: er zijn nogal wat veranderingen geweest in de namen van onze favoriete modehuizen.

Hoewel de gehele modewereld nogal in shock was toen Yves van Yves Saint Laurent werd gehaald, zullen onze kleinkinderen waarschijnlijk niet beter weten. Zo heb je namelijk nog meer modehuizen die wel eens aan hun naam hebben gesleuteld. Hieronder vijf grote modehuizen en de oorsprong van hun naam.

1. Ralph Lauren
Het scheelde niet veel of wij hadden onze polot’jes een ‘Ralph Lifshitz‘ genoemd. Op 16-jarige leeftijd veranderde Ralph zijn achternaam van Lifshitz naar Lauren. De rest is geschiedenis.

2. Burberry
Thomas Burberry opende zijn winkel Burberry in 1856. Toen in 1901 een logo bedacht moest worden, werd het woord ‘prorsum’ aan Burberry toegevoegd, het Latijnse woord voor vooruitgang. Hoewel we in de volksmond nog Burberry zeggen, is het officieel nog steeds Burberry Prorsum.

3. Balenciaga
Creative directors hebben wel vaker laten zien zichzelf een beetje als god te zien. Dat is dan ook misschien de reden waarom Nicolas Ghesquiere het nodig vond om Balenciaga te veranderen in ‘Balenciaga by Nicolas Ghesquière’. Toen Ghesquière in 2013 vetrok naar Louis Vuitton werd Nicolas Ghesquière van Balenciaga gehaald. 

4. Saint Laurent 
Mensen moeten er nog steeds aan wennen, maar volgens huidig creative director Hedi Slimane was het niet zijn eigen idee. Yves Saint Laurent zelf heeft in 1966 al een collectie gelanceerd genaamd ‘Saint Laurent Rive Gauche’. ‘Logisch dus’ dat Yves weg moest vallen.

5. Acne Studios
Niet alle modehuizen ontlenen hun namen aan een persoon. Acne studios komt vanuit een creatief collectief ACNE (Ambition to Create Novel Expressions) dat zich aanvankelijk alleen richtte op film, productie en graphic design. In 2006 splitste ACNE zich nog verder uit en zo ontstond de naam Acne Studios voor het denimmerk.

  • namen modehuizen 640

(Tekst: Mies Wegener Sleeswijk)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties