0

candice 150Je kan veel over iemand zeggen door naar iemands blik te kijken, maar dat je door het kijken naar de kleur van iemands ogen karaktereigenschappen kan benoemen, hadden wij zo één-twee-drie niet bedacht.

Het blijkt te kunnen doordat de kleur van je ogen bepaald wordt door een soort genen die er ook voor zorgen dat je andere soort eigenschappen ontwikkelt. De universiteit van Pittsburgh deed onderzoek naar de verschillen en kwamen tot wel erg specifieke conclusies.

Heb je licht gekleurde ogen? Lucky you, want dat blijkt samen te hangen met minder pijn bij het baren. Je drinkt met lichtere ogen waarschijnlijk wel meer alcohol, terwijl je als je donker gekleurde ogen hebt minder goed tegen drank kan.

Ook op het gebied van sport konden ze vrij gedetailleerde correlaties vinden. Zo blijkt dat je met donkere kijkers beter sporten als baseball of frisbee kan doen, omdat je reactietijd korter is dan mensen met lichtere ogen. Om precies de tegenovergestelde reden kan je daarom met lichte ogen beter gaan golfen, omdat dat meer planning vereist.

  • candice 500

(Beeld: vogue.globo.com)

(Tekst: Mies Wegener Sleeswijk)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties