0

social media 150Fashionistas’s zitten dagelijks op hun telefoontjes al hun social media bij te houden. Als we niet bezig zijn op Twitter, dan plaatsen we wel een kiekje op Instagram. We leven in een digitaal tijdperk en zijn altijd verbonden met de online wereld. Wat voor effect heeft dat eigenlijk op onze levensstijl?

Veel mensen hebben de afgelopen tien jaar erg kritisch naar het gebruik van technologie gekeken en vroegen zich daarbij af wat voor effect dit heeft op het stressniveau van de mens. Pew Research Center deed hier een uitgebreid onderzoek naar en kwam tot zeer interessante bevindingen. Er namen in totaal 1801 volwassenen mee aan dit onderzoek en zij moesten vragen beantwoorden die gerelateerd waren aan stress en social media.

Uit het onderzoek blijkt dat frequente internet en social mediagebruikers minder last hebben van stress. Vrouwen vinden het bijvoorbeeld erg fijn om verhalen te delen via social media en email en hebben hierdoor minder last van stress. Delen speelt een belangrijke factor in ons leven en stress wordt volgens dit onderzoek niet geassocieerd met de hoeveelheid tijd jij besteedt aan technologische middelen. Er zijn wel gebruikers die meer stress ervaren door social media, maar dit heeft te maken met stressvolle situaties van anderen en niet met eigen levenservaringen.

Uit het onderzoek is namelijk gebleken dat de stress van anderen een besmettelijke werking heeft en daarom is het zo belangrijk om positiviteit naar elkaar toe uit te stralen. “The relationship between stress and social media use is indirect. It is the social uses of digital technologies, and the way they increase awareness of distressing events in others’ lives, that explains how the use of social media can result in users feeling more stress”, aldus het onderzoek.

  • social media

(Beeld: www.pinterest.com)

(Tekst: Jessica Besselsen)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties