0

meryl 150Elk jaar ergens in februari is het weer zover: de Oscars, ook wel de Academy Awards, worden uitgereikt. In Nederland moet je tot diep in de nacht wakker blijven om het te kunnen zien, maar de meesten van ons wachten gewoon rustig de dag erna af voor het zien van DE jurken.

Ja, het dragen van de juiste jurk is zo ongeveer even belangrijk als het winnen van een Oscar zelf. Nou ja, bijna dan. Om alvast even in de stemming te komen en dit jaar iets meer te weten dan wie wat droeg, hebben we voor jou 10 feiten op een rij gezet die jij nog niet wist over de Oscars.

1. Hoewel het een mythe blijft, wordt er gezegd dat de Academy Awards de Oscars zijn gaan heten omdat een bibliothecaresse van de Academy Awards het bekende beeldje op haar oom Oscar vond lijken.

2. Er zijn 6.028 mensen die stemmen. De gemiddelde leeftijd is 63 jaar,  76% is van het mannelijk geslacht en 94% is blank.

3. Walt Disney won de meeste Oscar’s ooit. Hij won 32 van de 59 nominaties.

4. Het beeldje is van echt goud en weegt bijna 4 kilo.

5.  De actrice met de meeste Oscar nominaties is Meryl Streep: 19. Hiervan won ze er 3. De acteur met de meeste Oscar nominaties is Jack Nicholson: 12. Ook hij won daarvan 3.

6. De eerste donkere man die een Oscar won voor beste mannelijke hoofdrol was Sidney Poitier in 1964. In 2002 was Halle Berry de eerste zwarte vrouw die een Oscar won voor beste vrouwelijke hoofdrol.

7. Een Nederlandse film werd 7 keer genomineerd voor beste buitenlandse film. De Oscar werd drie keer gewonnen: De Aanslag, Antonia en Karakter.

8. De jongste persoon die ooit een Oscar won was 10 jaar oud.

9. De rode loper voor het event is 152 meter lang. Naast de rode loper zijn er 700 stoelen beschikbaar voor ‘gewone mensen’.

10. In 2009 werd voor het eerst de Oscar voor beste regisseur aan een vrouw toebedeeld: Kathryn Bigelow. Haar ex-man James Cameron regisseerde Titanic met de meeste nominaties voor een film ooit: 14.

  • meryl 500

(Tekst: Mies Wegener Sleeswijk)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties