0

BP_25051918 150Als jij Paris Fashion Week op de voet hebt gevolgd dan staat de show van Nederlandse ontwerpster Iris van Herpen jou waarschijnlijk nog wel bij. Zij stuurde haar modellen de catwalk op in beeldschone looks waarbij iedereen zich afvroeg hoe zij deze had gecreëerd.

De absolute favoriet van Van Herpen’s Spring/Summer 2015 collectie was de jurk waarbij leek alsof hij regelrecht gemaakt was uit een blok ijs. De Nederlandse designer maakt graag gebruik van innovatieve technieken voor haar collecties. Zo maakte zij in eerdere collecties al gebruik van 3D-printers en ook dit keer kwam techniek weer volop aan bod.

In samenwerking met het Amerikaanse bedrijf 3-D systems ontwierp Iris de ‘ijsjurk’, die eigenlijk gemaakt is van vloeibaar fotopolymeer dat door UV-licht hard gemaakt is. De jurk zat strak om de middel van het model en dat komt omdat de vorm exact hetzelfde is als de taille. Zag jij het al helemaal zitten om met de feestmaand te schitteren in dit item? Dat zal helaas niet gaan: het kledingstuk was alleen voor de show en is voor de ‘gewone’ consument absoluut niet draagbaar.

Wel zal Van Herpen een eigen accessoirelijn gaan ontwerpen dat ook gemaakt is door middel van dezelfde technologie. We kunnen niet wachten tot we deze nieuwe collectie van haar kunnen gaan scoren!

  • BP_25051918
  • BP_25051920
  • BP_25051921
  • BP_25051931

www.irisvanherpen.com

(Beeld: Bruno Press)

(Tekst: Kim Bruin)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties