0

150 plus sizeHet is niet gemakkelijk om in de fashion industrie door te breken als gerespecteerd model. De concurrentie is moordend en maar een paar modellen weten flink door te breken. Voor een plus-size model is het daarnaast honderd keer moeilijker om naamsbekendheid te maken, want veel grote modellenbureau’s werken alleen maar met maatje 34 of 36.

Gelukkig beginnen we langzamerhand een verschuiving te zien: een aantal modellenbureau’s nemen plus-size modellen op in hun bestand. In de Pirelli kalender van vorig jaar konden we ook al een prachtig plus-size model bewonderen. Het gebeurt helaas nog niet zo heel vaak dat een plus-size model wordt gespot door een modellenbureau, maar dit was gelukkig wel het geval voor Tess Munster. De 29-jarige sleepte namelijk een mega deal binnen en mocht tekenen bij MiLK Management in Londen. Tess heeft maat 52 en het is de eerste keer in de geschiedenis dat een plus-size model met deze maat een mega modellencontract binnensleept.

“I think we’re the only agency with a model of her size. She is by far the largest model I have in the curves division. I started following her, and saw how many followers she had — more than most models. She’s such an important role model for so many women”, aldus de eigenaresse van MiLK Management. Tess Munster wist vaker de aandacht naar zich te toe trekken met een eigen hashtag #effyourstandards, die ook nog eens viraal ging op Instagram. Hopelijk zullen er na Tess meerdere plus-size modellen met een maat als haar gestrikt worden door modellenbureaus.

Benieuwd naar wat foto’s van het plus-size model? Bekijk ze dan hieronder en vergeet haar niet te volgen op Instagram @Tessholliday.

  • Plus size
    @Tessholliday: “Its hard to be a diamond in a rhinestone world.” emojiemoji #DollyParton
  • TessHolliday
    @TessHolliday: Shooting for @dominodollhouse today... This dress is just emoji emoji#moveoverangelinajolie #bts #tessmunster #plussizemodel
  • tessholliday shoot
    @TessHolliday: @danabrushette & I make magic emojiloved working with her in #Toronto last year emoji #tessmunster #tessholliday #model #plussize #effyourbeautystandards

(Beeld: www.instagram.com/tessholliday/)

(Tekst: Jessica Besselsen)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties