0

vd reorganisatie 2015 150V&D, vroeger ook wel bekend als Vroom & Dreesmann, werd meer dan een eeuw geleden opgericht door twee zwagers. Vanaf 1883 koopt heel Nederland regelmatig wat bij het warenhuis maar de laatste tijd ging het slecht. Zo slecht dat het einde van het warenhuis nabij leek.

V&D voelde zich genoodzaakt om de lonen van het personeel te korten én was niet in staat om de huren van panden te betalen. Gelukkig is er vanmiddag een definitieve overeenstemming bereikt tussen een groot aantal betrokkenen: banken, aandeelhouders en vastgoedeigenaren.

IEF Capital, de vastgoedeigenaar waar V&D veel mee samenwerkt, zegt dat de partijen het met elkaar eens zijn geworden over hoe V&D kan voortbestaan en de komende jaren haar kosten zal kunnen betalen. Midden deze week zou V&D weer genoeg geld hebben om haar leveranciers te kunnen betalen.

“We zijn erg tevreden dat we tot een overeenkomst zijn gekomen. Werkgelegenheid is hiermee behouden en V&D blijft een vertrouwd onderdeel in het retail landschap. De financiering van V&D is hiermee structureel op orde en we zullen nu hard verder werken aan een gezonde en winstgevende toekomst”, aldus Don Roach, CEO a.i. van V&D.

Wél is er nog geen overeenkomst gesloten met de vakbonden. V&D blijft het standpunt, om de lonen te verlagen, vasthouden en de vakbonden willen naar de rechter stappen. Het warenhuis doet dit liever niet en hoopt met hen alsnog tot een overeenstemming te kunnen komen.

  • V-D_winkel

www.vd.nl

(Tekst: Michelle Helmigh)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties