0

DEAL Amber Valetta is het nieuwe gezicht van HM ConsciousH&M is één van de ketens die erg veel initiatieven neemt om kleding op een mensvriendelijke, diervriendelijke én milieuvriendelijke manier te produceren. Lichtend voorbeeld hiervan is natuurlijk de Concious Collection; een lijn die milieuvriendelijk wordt geproduceerd maar ook nog eens super fashionable is.

Natuurlijk kunnen we ook volgend jaar weer nieuwe milieuvriendelijke items verwachten, in de vorm van de normale Conscious lijn maar ook een Conscious Exclusive Collection. Dit keer heeft H&M ervoor gekozen om topmodel Amber Valetta aan te stellen als boegbeeld. Hierdoor treedt ze in de voetsporen van Vanessa Paradis die vorig jaar het gezicht was.

“H&M en ik delen dezelfde waarden op het gebied van duurzaamheid. Daarom vind ik het fantastisch om mee te werken aan de H&M Conscious-campagne. Deze collectie laat zien dat je zowel betrokken bij mensen en het milieu als modebewust kunt zijn. Ik ben echt weg van de ontwerpen. Het feit dat alle items zijn gemaakt van biologische en gerecyclede materialen en cellulose toont aan dat je niet langer concessies hoeft te doen aan fashion ten behoeve van duurzaamheid”, zegt Amber Valletta.

Voor de Conscious Exclusive-collectie van dit jaar werkt H&M ook samen met Ever Manifesto, dé denktank op het gebied van duurzame mode en design, die zich net als H&M inzet voor een toekomst met duurzamere mode. De collectie kenmerkt zich door een rijkheid aan details en is geïnspireerd op een mix van flamenco- en bohemianstijlen.

De Conscious-collectie is gemaakt van duurzamere materialen, zoals biologisch katoen, Tencel®, hennep en gerecyclede materialen. De collectie zal verkrijgbaar zijn in alle H&M-winkels met damescollectie en online vanaf 10 april 2014.

www.hm.com

(Tekst: Michelle Helmigh)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties