0

Mensen die mij goed kennen weten dat ik -ondanks mijn kleine maatje- echt verzot ben op een vette hap. Het liefst vervang ik boter op mijn brood door mayonaise (sterker nog: het liefst smeer ik zowel boter als mayo onder mijn beleg) en kun je me wakker maken voor een patat met.

denise mayo

Wat producten betreft ben ik loyaal aan merken, zo kocht ik jarenlang Calvé mayonaise. Maar met de opkomst van de bio-marketing, ben ik gaan testen welke andere merken mayonaise ik lekker vind. Mijn top 3 is als volgt!

1. D&L
D&L staat voor De Vos & Lemmens en staat bekend om hun sauzen, waaronder mayonaise. Mijn favoriete maynaise is de D&L variant met citroen. D&L mayonaise koop je bij de meeste supermarkten voor ongeveer €1,80 per pot.

DL mayo

2. Tons Belze
Op nummer twee staat die van Tons Belze Majoneis. De potten zien er al luxe en 'handgemaakt' uit en er zijn drie heerlijke smaken (Franse, Belgische, Hollandse en Spaanse met knoflook). Doe mij maar gewoon: ik ga voor de Belgische! Tons Majoneis bevat geen suiker, ze zijn gemaakt van alleen écht scharreleigeel en de mayo is glutenvrij. Dit merk is alleen nog maar te koop bij Jumbo, Marqt en delicatessenwinkels à €2,50 per pot.

belze mayo

3. Good old Zaanse mayo
Toegegeven: de knijptube stond mij nooit echt aan. Maar gek genoeg kiezen de mannen in mijn leven altijd voor deze mayonaise en inderdaad, praktisch is de tube zeker. Je krijgt geen vieze handen door met een te kleine lepel onderin de pot te moeten schrapen. Je weet vast wel wat ik bedoel. Daarom een eervolle vermelding voor deze klassieker uit Zaandam.

zaanse mayo

Jij nog vette tips?

Beeld: Reneé Streefkerk

Tekst: Denise Snel

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties