0

Ik ben nog aan het bijkomen van de Dam tot Damloop, die op 20 september plaatsvond. Zestien kilometer hardlopen is geen grapje. Aan deze megarun deze maar liefst 50.000 enthousiastelingen mee, maar er zijn natuurlijk nog veel meer (kleinere) sportevents die je eigenlijk niet mag missen. Ik zet ze voor je op een rijtje (en ga heus ook proberen bij allemaal aanwezig te zijn).

1. Rondje Bergen
Kleinschalig, mooie omgeving en de ideale run ter voorbereiding op de grotere events. Je kunt kiezen uit de afstanden 1km, 2km, 5km, 10km en 10EM. Inschrijven is nog mogelijk tot 1 oktober! Het parcours is afwisselend en ook wel zwaar: je gaat deels door het duingebied richting Bergen aan Zee. Klimmen!!

2. TCS Amsterdam Marathon
Deze loop ik zeker zelf niet (een marathon is echt bizar ver!!), maar de TCS Amsterdam Marathon is de grootste marathon van Nederland en vindt plaats op zondag 18 oktober in en rondom het Olympisch Stadion. Tijdens dit evenement lopen meer dan 90 nationaliteiten mee. Afstanden zijn: Marathon (42,2 km), Mizuno Halve Marathon, TCS 8 km, Echo Mini Marathon en Skylanders Kids Run. Sowieso moet je de deelnemers gaan aanmoedigen, alleen al voor het parcours moet je erbij zijn. Er zijn diverse hoogtepunten opgenomen, zoals het Vondelpark, langs het Rijksmuseum en uiteraard de spectaculaire finish in het Olympisch Stadion.

3. Strong Viking Run
Onlangs deed ik voor het eerst mee aan een obstacle run: een run over een afwisselend parcours waarbij je onderweg heel heftige obstakels tegenkomt. Denk aan tijgersluipgang door een moeras, klimmen, zwemmen, klauteren, boomstam tillen, auto banden gooien. Ik vond het superleuk. Op 25 oktober vindt de Strong Viking Brother Edition plaats in Spaarnwoude. Zelf doe ik de 13 km, maar je kunt ook kiezen voor 9 of 19 km.

Saucony Halve Marathon van Egmond
Saucony Halve Marathon van Egmond

4. Saucony Halve Marathon van Egmond
Pittige run, met een deel over het strand maar oh, wat issie leuk. Mijn allereerste halve marathon. 21 Kilometer! Lord ave mercy! Maar Egmond is zo mooi! Deze mag je echt niet missen. Lees hier alles over dit event.

5. Zeven Heuvelenloop
De Zeven Heuvelenloop in Nijmegen. Ik zou al twee keer meedoen, jaar één was ik niet voldoende getraind en jaar twee was ik zwanger. Schijnt een prachtig, glooiend parcours te zijn, met veel afwisseling en enthousiaste supporters langs de route. Daar worden we blij van. Runs door mooie natuur zijn toch het aller, allerfijnst.

Succes allemaal! Ik hoop echt dat ik jullie heb gemotiveerd. En als je nog tips nodig hebt, klik dan hier.

Laat je het mij hieronder weten als je je hebt ingeschreven?

Tekst en beeld: Denise Snel

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties