0

Opzoek naar lekkere en toch redelijk verantwoorde snack? Zoek niet verder want deze raw-vegan brownies hebben het allemaal! Ze zijn (geraffineerd) suikervrij, glutenvrij, e-nummer vrij en oh zo heerlijk!

"Heb je tijd en wil je echt een luxe versie van de raw vegan brownie maken, dan is dit recept speciaal voor jou!"

Ik heb al veel verschillende vegan brownies gemaakt. Met als basis zoete aardappel, zwarte bonen, pompoen en zelfs papaya. Soms gebakken, maar eigenlijk gaat mijn voorkeur uit naar een raw brownie. Deze zijn makkelijk te maken en zo klaar!

Voor de echt simpele versie heb je maar drie ingrediënten nodig, namelijk dadels, noten en rauwe cacao. Gewoon mengen in blender of keukenmachine, platdrukken in een brownie vorm, even in de koelkast en klaar is kees! Maar heb je tijd en wil je echt een luxe versie van de raw vegan brownie maken, dan is dit recept speciaal voor jou! Want oh my, dit is echt een van de beste snacks die ik ooit heb gemaakt én gegeten. De bite van de crispy bodem samen met de smeuige karamel- & chocoladesmaak van de topping is echt geweldig!

Ingrediënten bodem

  • 400 gram zachte dadels
  • 5 eetlepels rauwe cacao
  • 200 gram onbewerkte noten
  • 2 eetlepels kokosrasp
  • 1 eetlepel cacao nibs

Ingrediënten topping

  • 4 eetlepels rauwe cacao
  • 100 gram zachte dadels
  • 150 ml kokosmelk
  • 40 gram gesmolten kokosolie

Bereiding
Schep de noten in je keukenmachine en laat deze draaien tot je kleine stukjes over hebt. Voeg de rest van de ingrediënten toe en mix tot alles aan elkaar plakt. Bekleed je brownie vorm met bakpapier en druk hier de mix voor de bodem in. Druk deze goed glad en zet de bakvorm in de koelkast terwijl je de zachte chocoladelaag maakt. Ook deze stap is easy. Doe de dadels in je keukenmachine en mix tot je een pasta hebt. Voeg hier de rest van de ingrediënten bij en mix tot je een zachte crème hebt. Schep dit op de raw brownie en strijk goed glad. Zet de brownie minstens twee uur in de koelkast zodat de crème stevig kan worden. Snij de brownie in grote stukken en enjoy!

Ben je opzoek naar meer makkelijke plantbased recepten? Kijk dan snel op mijn Instagram of website! Tot over over 4 weken!

Liefs, Sanne

Tekst: Sanne van Rooij

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties