0

Sinds mijn bevalling zo'n acht maanden geleden ben ik aardig wat kilo's kwijtgeraakt. Ik zit nagenoeg weer op mijn oude gewicht. Dat is best iets om trots op te zijn. Helaas heeft dat afvallen een vervelende bijkomstigheid: mijn ooit zo volle boezem verdween als sneeuw voor zon.

Herkenbaar toch? Je valt altijd af op de plekken waar het vet juist mag blijven. Hallo?! Dat is gewoon echt niet leuk.

Billen: ook zo'n zone waar we (tegenwoordig) wél dik mogen en willen zijn. Ik had al niet bepaald een JLo butt, nu heb ik zoals mijn BFF het liefkozend noemt een 'kippenkontje'.

Wat doen we hieraan, mensen? Het antwoord is helaas ook niet zo leuk: je moet hard trainen. Vriendin Kayla weet er wel raad mee: de squats en leg lifts vliegen je om de oren. Ik dacht: hoppa, extra mayo op mijn brood, maar dat werkt zo niet. Het vet kruipt toch waar het niet gaan kan. En dat is niet waar het gaan moet.

"Fitness voor je boobies"

Zijn er oefeningen om je borsten te verstevigen? Nope, in je borsten zitten namelijk geen spieren. Je kunt wel de borstspier onder je borsten trainen, waardoor deze groter wordt en je borsten steviger lijken.

Plaats je handen tegen elkaar en breng je ellebogen op schouderhoogte. Druk je handpalmen stevig tegen elkaar en houd dit vijf seconden aan. Doe dit vijftien keer na elkaar en herhaal deze reeks drie keer.

Zwemmen, roeien en yoga zijn ook goede sporten om je borstspier te trainen. En vergeet niet het belang van een goede sportbeha: deze vangt bijna 80% van de schokken op!

Tekst en beeld: Denise Snel

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties