0

Wat Louboutin is onder de schoenen en Chanel is onder de tassen is vitamine A-zuurcrème onder de huidverzorging. Het is namelijk de enige crème waarvan ook echt wetenschappelijk is bewezen dat hij goed voor je huid is én een verjongend effect heeft.

"In principe is hij in Nederland namelijk alleen op recept verkrijgbaar"

En net zoals een populaire designerstas, geldt ook voor vitamine A-zuurcrème dat je er moeite voor moet doen om hem te bemachtigen. In principe is hij in Nederland namelijk alleen op recept verkrijgbaar. Gelukkig is er internet en kun je hem ook zonder recept online bestellen, maar houd vooral in het begin wel rekening met eventuele bijwerkingen.

Ondanks dat de resultaten van vitamine A-zuurcrème indrukwekkend te noemen zijn, moet je niet verwachten dat je ineens 10 jaar jonger door het leven gaat. Fijne lijntjes verminderen en de structuur van je huid wordt beter, maar je moet wel realistisch blijven. Kleine biologieles: door het stimuleren van de fibroblasten, zorgt vitamine A-zuurcrème ervoor dat er in je huid meer collageen en elastine worden aangemaakt. Als je hem elke dag gebruikt zorgt hij ervoor dat je huid steviger wordt en voorkomt hij ook dat de zwaartekracht zijn werk kan doen.

"Maar (er is altijd een maar…) De bijwerkingen worden vaak onderschat"

Maar (er is altijd een maar…) De bijwerkingen worden vaak onderschat. Vooral in het begin moet je rekening houden met een rode en droge huid. Het allerbelangrijkste is om het gebruik rustig op te bouwen. Vooral in het begin kan het inderdaad zijn dat je huid iets droger lijkt, maar niets is minder waar. Onder je huid wordt de vochtbalans hersteld. Het is echt een kwestie van wennen.  

vitamine a zuur creme

Begin twee keer per week door elke avond een kleine hoeveelheid crème gebruiken en uiteindelijk is het de bedoeling dat je hem elke dag gebruikt.

"In eerste instantie is vitamine A-zuurcrème is eigenlijk bedoeld om acne te verminderen"

Bijkomend voordeel van deze crème is dat hij gelijk eventuele puistjes vermindert, want in eerste instantie is vitamine A-zuurcrème is eigenlijk bedoeld om acne te verminderen. En de structuur van je huid wordt beter als je regelmatig (en langdurig!) vitamine A-zuurcrème gebruikt.

Sowieso vraagt deze crème om geduld. Je moet er rekening mee houden dat eventuele resultaten zeker een aantal weken op zich laten wachten, maar dan heb je ook wat...

Tekst: Maaike Dorsteen

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties