0

Wat super leuk dat je mijn allereerste artikel leest hier op de site! Ik ben Rachel, 27 jaar en samen met vriend verloofde Willem, baby Pip en hond Dibbes woon ik in Amsterdam. Ik blog en vlog onder de naam De Huismuts en hoop jullie ook hier te vermaken met mijn artikelen over het kersverse moederschap en de weg naar ons huwelijk in Frankrijk! Maar uiteraard geen huwelijk zonder een aanzoek, waar eerst drie mislukte pogingen aan vooraf gingen. Dat dan weer wel.

"Nooit had ik de wens om te trouwen totdat ik de man ontmoette met wie ik een huisje wilde bouwen, een boom wilde planten en een baby wilde maken"

Nooit had ik de wens om te trouwen totdat ik de man ontmoette met wie ik een huisje wilde bouwen, een boom wilde planten en een baby wilde maken. Een huisje werd voor ons verbouwd, de baby is inmiddels gemaakt en het aanzoek is gedaan! Alles is helemaal koek en ei zou je denken. Maar vergis je niet, dat aanzoek had behoorlijk wat voeten in de aarde. Waar de ene vrouw jarenlang loopt de leuren om een aanzoek had ik er drie gehad kunnen hebben. De één nog romantischer dan de ander. Uiteindelijk is het een aanzoek in een weiland op het natte gras geworden waar ik make-uploos en met een knot op mijn hoofd rond banjerde. Maar dat hele gebeuren lees je hier

Laten we het nu vooral hebben over de aanzoeken die ik niet heb gehad, zodat jij hiermee wellicht nog de shine kan pakken. Mits je je telefoon met dit artikel erop gecontroleerd laat rondslingeren natuurlijk of vriendlief even vriendelijk tagt op Facebook. Garantie tot de deur.

"Laten we het nu vooral hebben over de aanzoeken die ik niet heb gehad, zodat jij hiermee wellicht nog de shine kan pakken"

Aanzoek 1
In mei 2014 zouden Willem en ik op vakantie gaan naar Frankrijk. Zijn ouders wonen daar, dus hun huis is één van onze geliefde vakantiebestemmingen. De dag voor we zouden vertrekken, was het Koningsdag en stonden we in een veel te drukke Utrechtsestraat te dansen alsof er geen morgen meer was. Zijn broer appte dat hij komende week samen met zijn vriendin voor twee weekjes (onverwachts) terug zou komen van hun Zuid-Amerika reis. Die ene borrel (of twee) teveel zorgde ervoor dat ik ons vakantieplan in één klap van tafel veegde. ‘Wij gaan ze van Schiphol halen!!’ schreeuwde ik hupsend in Willems oor.  We hadden ze immers al 1,5 maand niet gezien (??). Half doof en op aandringen van mij appte hij terug dat we onze vakantie gingen cancelen, zodat we er zouden zijn op Schiphol. En zo miste ik dus mooi even de boot. De ‘boot’ die ons naar de hoogste toren van het Franse dorpje zou brengen, waarop Willem mij zou vragen een panorama filmpje te maken van het verbluffende uitzicht en op het einde van mijn rondje knielend op de grond zou zitten met dé grote vraag. Dag aanzoek. En dag alcohol, je bent bedankt.

"Nog vele tripjes naar Frankrijk volgde, de hoop ook, maar een aanzoek bleef uit #fuckmylife"

Aanzoek 2
In november 2015 zouden we onze tassen pakken en voor een aantal maanden de wijde wereld induiken. Ergens in Azië wilden we onze tijd uitzitten op veel te mooie stranden, met cocktails, heerlijk eten en een snufje cultuur hier en daar. Willems plan was om net voor het inchecken op Schiphol zijn twijfels uit te spreken over de reis. Hij twijfelde of hij deze reis wel met zijn vriendin moest maken. Hij maakte deze reis veel liever met zijn verloofde… Zucht, zó lief! Maar ik hoef jou nu natuurlijk niet te vertellen dat het tot dit aanzoek ook nóóit is gekomen. Iets met een nieuwe baan voor Willem, een nieuw huis en een baby in mijn buik. De liefde vloeide dus volop. Maar helaas niet op Schiphol.

Aanzoek 3
Tijdens onze babymoon (de honeymoon voor aanstaande ouders) verbleven we een paar dagen in een schattig dijkhuisje in Zeeland. Net na aankomst, gingen we de boel verkennen, trokken we de natuur in en genoten we van een prachtige zonsondergang die een rood/oranje kleurige deken van liefde over de weide legde. Hét moment voor Willem om die langverwachte vraag te stellen. Het was zo mooi geweest…als hij niet graaiend in zijn jaszak erachter kwam dat die verdomde ring nog verstopt zat in zijn gitaartas. Leuk geprobeerd, maar ook dit werd ‘m niet.

De volgende dag lag de boel er iets anders bij, maar zag die ring na twee jaar dan wel eindelijk het daglicht…

huwelijksaanzoek

…en leefden ze nog lang en gelukkig.

Liefs,
Rachel

Tekst en beeld: Rachel van Sas

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties