0

SHOOT VOgue coverWat precies de boodschap is van de Italiaanse Vogue is niet altijd even duidelijk en het magazine heeft zeker niet geleerd van de fouten die het in het verleden heeft gemaakt.

Vogue Italia haalde eerder het nieuws vanwege hun ideeën over ‘zwarte modellen’, het blad kwam toen met een speciale ‘black issue’ en even later koos hoofredactrice Franca Sozzani voor een shoot met een slaventhema. In de meest recente Vogue Italia siert het Nederlandse topmodel Saskia de Brauw het magazine met een beschilderd ‘tribal’ gezicht. Voor de shoot, genaamd Wonderfully Wild’ zelf poseerde het model met enorme opgezette dieren. Saskia werd donkerder geschminkt voor de foto’s en gehuld in Chanel en Celine terwijl er duidelijk een inheemse cultuur wordt nagebootst.

Dit zorgde voornamelijk in Amerika voor een opschudding. De Amerikanen staan er versteld van dat de modewereld keer op keer zulke beledigende thema’s worden gebruikt en vinden het ongevoelig en aanstootgevend. Ben jij het ermee eens?

Bekijk de cover en de shoot hieronder.

Vogue Cover

Vogue1

Vogue2

Vogue3

Vogue4

Vogue5

Vogue6

www.vogue.it

(Tekst: Jasmijn Engering)

(Beeld: Bruno Press)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties